Izvor: Alo-BSC Happy
28.02.2024 u 18:02
0

UKRAJINA JE PRIJATELJ SRBIJE, NIJE PRIZNALA NEZAVISNOST TZV. KOSOVA“ Vučić stao na stranu međunarodnog prava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Ukrajina prijatelj Srbije i da, ono što je najvažnije, nije priznala nezavisnost tzv. Kosova.

U izjavi novinarima u Tirani, gde učestvuje na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa, Vučić je rekao da se Srbija drži skupštinskih deklaracija i stavova Saveta za nacionalnu bezbednost, a da Ukrajini danas nije lako i da mi ne možemo ništa da joj zamerimo.

„Ne zaboravite zašto je važno, na stranu što su to naši slovenski prijatelji, vi morate da imate u vidu, Ukrajina nigde nije priznala Kosovo. Rekao sam u svom izlaganju da je Ukrajina jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu, jer ona nije gazila nečiji tuđi teritorijalni integritet, kao većina drugih, a danas su im puna usta toga“, rekao je Vučić.

Dodao je da je čak je i predsednica tzv Kosova Vljosa Osmani pred Rojtersovim kamerama rekla kako se zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta.

Aleksandar Vučić je rekao danas da Srbija vodi svoju politiku i da na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa ne može da se čuje loša reč od Ukrajinaca, ni od Rusa.

Odgovarajući na pitanje novinara da li mu je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prilikom susreta na nečemu posebno zahvalio ili nešto zamerio, rekao je da je imao poseban razgovor sa njim i da će imati i bilateralni sastanak i da kao slovenski narodi i ljudi čije su zemlje prošle teške periode razumemo jedni druge.

„Verujemo da smo korektna zemlja i da od Ukrajinaca nećete čuti lošu reč o Srbiji, kao što je to nemoguće da čujete od Rusa ili bilo koga drugog, jer mi vodimo svoju politiku i ponosan sam na to što Srbija vodi svoju politiku. Kao što vidite ovde su svi slušali šta sam ja govorio“, rekao je Vučić.

Ogovarajući na pitanje da li je video da je Zelenski objavio na tviteru da će zatražiti sastanak sa predstavnicima Zapadnog Balkana oko zajedniče proizvodnje oružja, rekao da nije video, ali da je čuo u razgovoru i da bi Srbija svakako morala da napravi sopstvenu platformu za razgovor.

„Verujem da ćemo nastaviti da gradimo prijateljske odnose sa tom zemljom, koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, poštujući odluku Saveta za nacionalnu bezbednost od pre dve godine, kao i da ćemo istrajati u politici prijateljstva prema drugim akretirma sa istoka Evrope, uključujuči i Rusku Federaciju“, napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici „buducnostsrbijeav“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter