Izvor: Tanjug
15.12.2022 u 11:19
0

„VAŽNO JE DA NEMIRI PRESTANU“: Borelj istakao da će obavestiti lidere EU o situaciji na KiM!

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj izjavio je da će danas na samitu u Briselu lidere EU informisati o tenzijama na Kosovu i Metohiji.

BORELJ PRIZNAO: „Članice EU nisu postigle saglasnost o osnivanju tribunala za Ukrajinu“

Znate da smo poslednjih dana imali mnogo tenzija na severu Kosova. Poslao sam našeg specijalnog predstavnika Miroslava Lajčaka u Prištinu i Beograd. Upoznaću lidere o situaciji i pokušaju da se situacija smiri i da se vratimo dijalogu. To je jedini način da se obezbedi evropska budućnost“, rekao je Borelj uočii današnjeg sastanka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je istakao da je od apsolutne važnosti da nemiri prestanu, da se prekinu barikade, da se vrate smirenost i diskusija, kako je rekao, „oko predloga koji smo stavili na sto da bi se našlo trajno i koherentno rešenje za tenzija između Prištine i Beograda”.

Borelj je takođe najavio da se očekuje da lideri potvrde kandidatski status Bosne i Hercegovine.

– Ovo treba da bide dobra prilika za lidere BiH za rade na reformama, naveo je Borelj i dodao da je ovo veoma važan korak i za BiH i za ceo region.

Lideri EU će se danas sastati u Briselu gde će razmatrati i rat u  Ukrajini, pitanja vezana za energetiku i ekonomiju, bezbednost, odbranu, spoljne odnose.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73

„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter