Izvor: Kosovo online
24.03.2024 u 21:13
1

„VELIKI ZLOČIN PREMA SRPSKOM NARODU“ Šef spoljnopolitičkog odbora AfD u Bundestagu: NATO je 1999. prvi put sproveo AGRESIJU

Šef spoljnopolitičkog odbora poslaničke grupe Alternativa za Nemačku (AfD) u Bundestagu Petr Bistron ocenio je za Kosovo onlajn da je Nato intervencija na SRJ 1999. godine bila presedan i veliki zločin prema srpskom narodu.

“Rat protiv Jugoslavije je bio veliki zločin prema srpskom narodu. Bio je presedan. Nato je prvi put sproveo agresiju izvan svoje zone delovanja i dobro je sada 25 godina kasnije podsetiti se toga“, kazao je Bistron koji je u Beogradu učestvovao na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji “Od agresije do novog pravednog poretka” povodom 25 godina od početka Nato bombardovanja SRJ.

Kako dodaje, vidi se da se Nato u proteklom vremenu razvio u instrument za sprovođenje američkih geopolitičkih interesa.

„Izgubio je osnovni cilj da je odbrambena alijansa“, naglasio je Bistron.

Efenberger: Divim se hrabrosti Srba 1999, napad na SRJ početak rata u Evroaziji

Nemački istoričar i bivši oficir Bundesfera Volfgang Efenberger ocenio je za Kosovo onlajn da se divi hrabrosti Srba iz 1999. i da je napad na SRJ te godine bio početak rata u Evroaziji.

“Hrabrost Srba da se suprotstave tim geostrateškim ciljevima SAD je vodio do tog navodnog kažnjavanja iz ugla Amerikanaca. Sada vidimo da je to bio samo početak. Pet dana pred napad na Srbiju, 19. marta 1999. američki Kongres je u Vašingtonu usvojio strategiju Put svile. Na Putu svile trebalo je nastati američki dominirani koridor. U zakonu nije stajalo koliko je dubok. U tom koridoru se sada odvijaju svi ratovi. U tom koridoru je i Ukrajina, i Krim”, ocenio je Efenberger.

On ističe da je rat protiv Jugoslavije bio početak rata u Evroaziji i da ima veze sa strategijom SAD iz septembra 2014. koja predviđena  da Sjedinjene države do 2040. godine moraju da “oslobode svet od pretnje Rusije i Kine”.

Ističe i da svet nije ništa naučio iz bombardovanja SRJ.

“Ono što danas vidimo u svetu, na 25 godišnjicu napada na Jugoslaviju je borba sveta za unipolarni ili multipolarni svetski poredak. To je borba koja je trenutno u toku”, zaključuje Efenberger.

Lehtaler: Napad na SRJ 1999. ubrzao negativne procese u svetu

Mirovni aktivnista iz Radionice za mir i stabilnost Austrije Boris Lehtaler izjavio je za Kosovo onlajn da je Nato napad na SRJ pokazao da Savet bezbednosti UN nesposoban da zaštiti od agresije svoje punopravne članice.

“To je bio prvi rat agresije protiv nezavisne zemlje, bez mandata Saveta bezbednosti UN. Time je ubrzao negativan razvoj proteklih 25 godina, destabilizaciju i probleme koje vidimo danas”, rekao je Lehtaler.

On je dodao da svet nije izvukao lekcije iz tog događaja.

“Ali, očigledno su mnogi naučili da međunarodni poredak, Savet bezbednosti UN i sama UN ne može da zaštiti od agresije. Bilo bi važno da se vratimo međunarodnom poretku na osnovu ravnopravnosti svih nacija, država, na osnovama mira i pregovora, kao i jačanja medjunarodnih institucija”, zaključio je Lehtaler.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„VELIKI ZLOČIN PREMA SRPSKOM NARODU“ Šef spoljnopolitičkog odbora AfD u Bundestagu: NATO je 1999. prvi put sproveo AGRESIJU”

  1. Čemu služe ujedinjene nacije ,niko ih više ne zarezuje nizašta, postali su nato servis.Gmizavci na gomili.Nato kartel je uništio sve institucije svetske politike svojim neodgovorno autističinim bezočnim bahatim glumaca njemu sitnica koji piši na nošu,a uskoro će i da se ukaki u pelene .Neće imati čime da se obriši, možda dolarima? ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter