Izvor: TANJUG
28.03.2024 u 21:30
0

VESIĆ O NAPLATI PUTARINE: Uskoro zajednički tag sa BiH i Crnom Gorom, u maju sa Hrvatskom, od juna sa Grčkom

U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o poslovnoj saradnji čiji je cilj integracija sistema za elektronsku naplatu putarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, objavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na Instagramu. Vesić navodi da očekuje da će 15. aprila biti uspostavljena i zajednička integrisana naplata putarine sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a od juna i integrisana naplata sa Grčkom.

Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća Putevi Srbije, Auto-putevi Republike Srpske i Auto-ceste Federacije Bosne i Hercegovine, Zoran Drobnjak, Nedeljka Ćorić i Denis Lasić.

Vesić je istakao da ugovor nije finansijski toliko veliki, kao kad se grade puteve i pruge, ali da je značajan jer pokazuje da se integrišemo u regionu i zato što olakšava život ljudima, kako u Bosni i Hercegovini tako i Srbiji.

Prema njegovim rečima, integrisana naplata putarine između Srbije i Bosne i Hercegovine trebalo bi vrlo brzo da zaživi.

Vesić očekuje da će 15. aprila biti uspostavljena i zajednička integrisana naplata putarine sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a od juna i integrisana naplata sa Grčkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Горан Весић (@vesicg)

Dokument koji je danas potpisan omogućiće ljudima koji imaju tagove u Bosni i Hercegovini, kao i onima u Srbiji da nesmetano koriste puteve, bez zaustavljanja.

Srbija je prošle godine uspostavila integrisanu naplatu putarine sa Severnom Makedonijom, navodeći da je u Srbiji izdato više od 50.000 tagova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter