Izvor: BSC happy portal
17.04.2023 u 11:38
2

VOJISLAV ŠEŠELJ EKSKLUZIVNO ZA „BSC HAPPY PORTAL“: „Etnički čisto Kosovo i otimanje crkava i manastira, to Kurti želi iz sve snage!“

Za „BSC HAPPY PORTAL“ o sporazumu iz Ohrida,  pritiscima na Srbiju, formiranju ZSO, otimanju srpskih svetinja na KiM, ali i progonu Srba i Kurtijevom snu o etnički čistom Kosovu i Metohiji,  govorio je prof. dr Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke.

O sporazumu iz Ohrida, koji se često poredi sa Rambujeom Šešelj kaže kako je u Ohridu postignut samo jedan sporazum.

– Po mojim saznanjima u Ohridu je psotignut samo jedan sporazum. On jeste naznačen u onom okvirnom sporazumu na kome su insistirali Makron i Šolc pa se priključili Amerikanci. Međutim to je sporazum da se intenziviraju napori da se pronađu svi nestali. To nama odgovara, jer je srpska vlast i pod Osmanlijama, ne samo sada, sa šiptarske strane na svaki znak da se sumnja na neku lokaciju da su leševi zakopavani odmah otkopavala i to pred očima stranaca. A onaj ko prikriva to su Albanci – rekao je on.

O izjavi izaslanika SAD za Zapadni Balkan Danijela Eskobara da su i usmeni dogovori obavezujući, naš sagovornik smatra da to nije nije moguće.

– Ali koji drugi osim istraživanja nestalih. To su blefovi, to ništa ne vredi. To uopšte nisu međunarodni sporazumi. Međunarodno sporazumi bi bili da se mi sporazumevamo sa Amerikancima i drugima. Između Srbije i odmetnutog Kosova nema međunarodnih sporazuma, to su unutrašnji sporazumi – smatra Šešelj.

Upitan da prokomentariše kada će prestati zastrašivanje Srba na KiM, poput onog od jutros, lider radikala odgovara samo u jednom slučaju.

To će prestati kad se Srbi vrate u kosovsko-metohijsku policiju, međutim od toga nema ništa dok se ne formira ZSO i dok se ne povuku šiptarske specijalne snage sa severa – rekao je on.

Upitan je da li je realno očekivati da se u dogledno vreme formira ZSO.

To zavisi od zapadnjaka, sve albanske političke opcije u Prištini se tome protive. Kurti je rekao da pristaje, ali ako Srbi izađu na izbore, ali oni neće izaći bez ova dva uslova. Srbi neće izaći na izbore – kaže Šešelj

Na pitanje o kojem se danima spekuliše, da li Aljbin Kurti želi etnički čisto Kosovo i Metohiju, naš sagovornik odgovara: „On to želi iz sve snage, to žele i ostali albanski politički faktori. On bi hteo da otme Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi crkve i manastire i da to preda u nadležnost  Albanskoj pravoslavnoj crkvi“.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VOJISLAV ŠEŠELJ EKSKLUZIVNO ZA „BSC HAPPY PORTAL“: „Etnički čisto Kosovo i otimanje crkava i manastira, to Kurti želi iz sve snage!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter