Izvor: Tanjug
12.07.2023 u 12:46
1

ISTA SUDBINA DVA NARODA, KOSOVO I POZIV NETANJAHUU: VUČIĆ i ministar spoljnih poslova IZRAELA ELI KOEN

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Države Izrael Elija Koena i tom prilikom izrazio očekivanje da će izraelska strana, uprkos priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, pokazati razumevanje za srpske stavove po pitanju KiM.

Vučić je, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednik Republike, istakao da su odnosi Srbije i Izraela zasnovani na istorijskoj bliskosti srpskog i jevrejskog naroda, koji su vekovima delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata.

Ministar Koen je zahvalio srpskim vlastima i narodu na čuvanju mesta stradanja Jevreja i pozvao da se, na osnovama međusobnog poštovanja, unapredi svakodnevna saradnja Srbije i Izraela.

MOŽE LI SRBIJA DA BUDE „BALKANSKI IZRAEL“?

Predsednik Vučić i ministar Koen su razmotrili oblasti koje pružaju najveće mogućnosti za saradnju, poput nauke i inovacija, poljoprivrede i drugih, s obzirom na to da se ona sad uglavnom odvija kroz dugogodišnje značajno prisustvo izraelskih investitora u sektoru gradnje nekretnina. Predsednik Vučić je uputio poziv izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da poseti Srbiju i predložio da tom prilikom bude organizovan veliki biznis forum, na kojem bi učešće uzele i zemlje regiona, kao i druge prijateljske zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ISTA SUDBINA DVA NARODA, KOSOVO I POZIV NETANJAHUU: VUČIĆ i ministar spoljnih poslova IZRAELA ELI KOEN”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter