Izvor:
16.03.2019 u 09:38
0

VUČIĆ NASTAVLJA KAMPANJU „BUDUĆNOST SRBIJE“! Poseta Borskom okrugu! (FOTO)

Predsednik Aleksandar Vučić počeo je danas posetu Borskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obilaskom pogona topionice bakra "Zijin Bor Cooper".

Vučić će prvo razgovarati sa rukovodstvom kompanije, a zatim će se obratiti radnicima i obići pogon sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem i direktorom "Zijin Bor Cooper" Longom Hiem.

Kineska kompanija Ziđin je sredinom decembra prošle godine zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen (RTB) i uplatila 350 miliona dolara.

Ugovor o preuzimanju tada su potpisali ministar Antić i potpredsednik i izvršni direktor Ziđina Džordž Fang.

Ziđin je izabran za strateškog partnera, jer je na tenderu ponudio kupovinu udela od 63 odsto u RTB-u, biznis plan u vrednosti 1,26 milijardi dolara, obaveznu investiciju od 350 miliona dolara, izmirenje duga RTB-a od 200 miliona dolara i očuvanje 5.000 radnih mesta.

Ministar Antić je tada rekao da će se u borskom basenu posle tri godine proizvoditi oko 80.000 tona bakra i sopstvenog koncentrata, a da se posle šeste godine očekuje proizvodnja između 120.000 i 150.000 tona koncentrata bakra.

Kompanija Ziđin jedan je od najvećih kineskih proizvođača zlata, a druga po veličini u proizvodnji bakarne rude.

U devet zemalja zapošljava 17.500 radnika, a prošle godine bila je na 22. poziciji najvrednijih rudarskih kompanija u svetu čije su akcije na berzi.

Vučić će danas, u okviru posete Borskom okrugu, obići i Rogljevačku pivnicu, gde će razgovarati s lokalnim vinarima.

U okviru posete predviđen je i obilazak završnih radova na zgradi Doma za decu i omladinu "Stanko Paunović" u Negotinu, te rekonstruisane Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kladovu.

U Rtkovu će predsednik obići poljoprivredno domaćinstvo Nikole Verbunkića i razgovaće s lokalnim poljoprivrednicima, a za 17 časova je u Boru previđeno da se predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić obrate građanima.

Kampanja "Budućnost Srbije" počela je 7. februara, a cilj predsednika Vučića je da građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su budući planovi, ali i da čuje sugestije i primedbe građana.

Izvor: Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter