Izvor: ALO
25.03.2024 u 12:01
1

VUČIĆ O SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA MMF-A: O jednoj temi se jutros posebno razgovaralo!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji koju je predvodio Donal Makgetigen.

Vučić se nakon sastanka oglasio na Instagramu i napisao:

– Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa predstavnicima @the_imf o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova veznaih za sveobuhvatni program rasta „Skok u budućnost – Srbija 2027“.

Posebno smo razgovarali o energetskom sektoru, za koji očekujem da u narednim godinama postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije, čime ćemo obezbediti energetsku stabilnost zemlje i postaviti temelj za snažan razvoj strateške infrastrukture.

SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI O BOMBARDOVANJU SR JUGOSLAVIJE ĆE SE IPAK ODRŽATI: Večeras u 20 sati po našem vremenu – 1 STVAR je tu i dalje neizvesna

 

Istakao sam i da je za nas od najvećeg značaja da nastavimo sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok uporedo radimo na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u smislu oblasti investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

– Naglasio sam da država brojnim odgovornim merama fiskalne politike adresira problem inflacije, kao i da očekujem da će nova Vlada Srbije nastaviti da radi na smanjenju inflatornih pritisaka.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VUČIĆ O SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA MMF-A: O jednoj temi se jutros posebno razgovaralo!”

  1. Loše ti je društvo,kad ti kaže ANDJELKO, veruj mi,neće ti ništa dobro učiniti.SAD su te vezali debelim konopcem za tarabu.Gde se oni umešajte ostaju haos i dugovi,!Trgni se dok još možeš ,ako možeš,jer će naši unučići da vraćaju tvoje dugove,kao svoje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter