Izvor: sputnik
25.03.2024 u 12:28
0

BILI SU DRUGAČIJI ODNOSI I VREME: Putin odgovorio da li bi, da je bio u mogućnosti, sprečio napad na Jugoslaviju

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je sada teško govoriti o tome da li bi on uspeo da spreči bombardovanje Jugoslavije.

„Razumete u čemu je stvar, u tome da je u Jugoslaviji ipak bila druga situacija. Tamo je zemlja bila u stanju teškog unutrašnjeg sukoba. Zbog toga je sada teško govoriti o tome. I čini mi se da to nema velikog smisla.
Aleksandar je iskusan političar, mislim da će se složiti sa mnom, to je već prošlo. U svakom slučaju, da smo imali jedinstvenog saveznika, naravno da bismo gradili s njim odnose, kako bi to bilo u interesu naše zemlje, i u interesu našeg saveznika.
Da smo imali neke obaveze u odnosima, naravno da bismo te obaveze ispunjavali. Tada između Rusije i Jugoslavije takvih odnosa nije bilo“, prokomentarisao je Putin izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Putin ne bi dozvolio da NATO bombarduje Jugoslaviju da je tada bio šef države.
Prema njegovim rečima, poluga uticaja na prvog predsednika Ruske Federacije Borisa Jeljcina bilo je mnogo pre 25 godina jer je Rusija bila zavisna i izgubila je znatan deo svog suvereniteta.
„Rusija je bila prilično slaba i bila je zavisna od raznih vrsta finansijskih instrumenata i mehanizama, od političkih, unutarpolitičkih. U tom smislu može se sa žalošću konstatovati da je Rusija na trenutak izgubila znatan deo svog suvereniteta“, rekao je Putin.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter