Izvor:
08.03.2017 u 18:05
0

Vučić poručio Srbima na KiM: NE BOJTE SE, TAČI NE SME DA KROČI NA SEVER!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da po pitanju formiranja vojske Kosova očekuje pomoć EU, SAD, Rusije, navodeći da su to veoma krupne stvari da bi se neko sa tim igrao.

Vučić je na konferenciji za novinare na Kopaoniku, upitan o razgovoru sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, rekao da se nisu saglasili oko ključnih pitanja, pre svega formiranja vojske Kosova, koje bi, kaže, bilo kršenje Rezolucije 1244 SB UN, ali i suprotno kosovskom Ustavu.

On je rekao da će Srbija dati sve od sebe da utiče politički, diplomatskim sredstvima, jer je to način na koji može da utiče, ističući da po Briselskom sporazumu postoje garancije NATO da oružane snage Kosova ne smeju da kroče na sever pokrajine bez odluke NATO i lokalnog stanovništva.

"Nadam se da neki dobro razumeju koliko i šta Srbija čini da bi sačuvala mir i stabilnost, a koliko je pritiskaju sa različitih strana", rekao je Vučić i poručio Srbima na Kosovu da ostanu na svojim ognjištima i da ne budu u strahu.

Upitan da li je formiranju vojske Kosova razgovarao sa predstavnicima EU, Vučić je rekao da je šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini, kao i Tačiju, rekao šta misli o tome.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Taci.jpg?m=1474457684

"Moram da priznam da mnoge stvari ne razumem koje se zbivaju na Balkanu, ni u Makedoniji ne razumem šta su stvarni razlozi za to, ne razumem ni sve ono što dolazi iz BiH, ni ovo iz Prištine, ali morate da se borite sa tim i da gledate kako da sačuvate mir, bezbednost i stabilnsot Srbije. To je naš posao", rekao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter