Izvor:
18.10.2018 u 08:10
0

VUČIĆ: Regionu treba jača uloga EU, a građanima nešto opipljivo!

U regionu Zapadnog Balkana potrebna je jača uloga EU, potrebno je da građanima bude ponuđeno nešto realistično i snažno za njihovu budućnost, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da očuva i održi mir i stabilnost u regionu, da razvija dobre odnose sa svima u regionu. I Srbija će ostati čvrsto na putu ka EU – rekao je Vučić na Beogradskom bezbednosnom forumu, na kome učestvuje zajedno sa austrijskim predsednikom Aleksandrom Van der Belenom.

Kako je istakao, Srbija je opredeljena za saradnju i doprinosiće rešavanju otvorenih pitanja ponašajući se kao odgovoran partner. On se osvrnuo na situaciju u regionu posle neuspešnog referenduma u Makedoniji i izbora u BiH.

Usudiću se da kažem da moramo da imamo jaču ulogu EU, inače EU neće biti taj tip sna i demokratije i slobode kakvom smo do sada težili – rekao je on.

Prema njegovim rečima, ono što je u ponuđeno građanima u Makedoniji nije bilo dovoljno privlačno kao se to mislilo u EU.

Građanima na Balkanu treba nešto opipljivo, što će videti svojim očima i osetiti u svojim džepovima. Mora se ponuditi nešto konkretnije, to mora biti pouzdano obećanje i pouzdano ispunjenje – rekao je Vučić.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter