Izvor: BSC happy portal
01.06.2023 u 15:49
0

(UŽIVO) VUČIĆ SA SAMITA IZ MOLDAVIJE: Kosovo i Metohija je uz Ukrajinu glavna tema

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na Samitu evropske političke zajednice u Kišinjevu gde je imao niz važnih sastanaka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas sa Samita, koji se održava u Kišinjevu.

VUČIĆ RAZGOVARAO S MAKRONOM U MOLDAVIJI: Zahvalio sam mu na čvrstom stavu i podršci Srbiji povodom najnovijih dešavanja na KiM

– Kosovo i Metohija je nažalost uz Ukrajinu postalo glavna tema. Priština nije želela susret sa srpskom delegacijom, iako mi uvek želimo razgovor, ali zna se ko je odgovoran za probleme na KiM. Mislim da stvari sada postaju sve očiglednije i jasnije za ljude koji se ne slažu uvek s nama. Imao sam veoma važne sastanke danas. Pričao sam sa mnogo važnih ljudi, i svima je glavna tema, uz energetiku i ekonomski napredak, situacija na KiM – poručio je Vučić.

Kaže da je uputio danas poziv zvaničnicima, da jedan od naredna dva sastanka bude održan u Beogradu.

Objašnjava da se kratko sreo i sa Zelenskim.

– Odluku o sankcijama donose građani Srbije preko svog rukodovstva, mi smo svoju odluku doneli u martu 2022. i dali svoju politiku. Srbija ima svoju politiku, poštuje Ukrajinu. Nastavićemo da vodimo svoju politiku u interesu svoje zemlje.

Kako kaže, razgovarali o teritorijalnom integritetu dve zemlje i međusobnoj podršci.

Dodao je da Vjosa Osmani nije želela da razgovara.

– Šta je loše u dijalogu, kompromisu? Mi smo uvek spremni da pričamo sa svima, ali ona nije želela da govori. Neki ljudi su bili iznenađeni time, mi nismo iznenađeni. Reč je o pitanju stabilnosti i budućnosti cele Evrope, ne samo našeg regiona, i zato sam uvek spreman za diskusiju – istakao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na Samitu evropske političke zajednice u Kišinjevu gde je imao niz važnih sastanaka.

Predsednik Vučić je pitao da li je u istoriji izbora u svetu bilo ijednog koji je bio legitiman i demokratičan, a da je izlaznost bila samo 3 odsto.

– Onda su izazvali tenzije, i insistiraju da implementiraju ove lažne izbore. Svi insistiraju na tome, ne samo mi. To je sramota za evropsku demokratiju, ne samo za nas već za sve. Svi su shvatili šta se dešavalo – naglasio je Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter