Izvor:
14.06.2017 u 21:07
0

Vučić: Vojna neutralnost nije prepreka za saradnju sa NATO paktom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru u Beogradu sa predsednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolo Alijem, da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO kroz Partnerstvo za mir.

Predsednik Vučić i Ali su se saglasili da učešće delegacije Skupštine Srbije na godišnjim zasedanjima Parlamentarne skupštine NATO, u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumevanju i poverenju.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima, predsednik Srbije je zahvalio na ulozi KFOR kao garanta bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO u okviru mehanizama Partnerstva za mir u interesu jačanja stabilnosti, posebno u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO Paolo Ali je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

On je izrazio zadovoljstvo što je u proteklom periodu između Srbije i NATO intenziviran dijalog na najvišem nivou, uz poštovanje pozicije Srbije o vojnoj neutralnosti, navedeno je u saopštenju.

informer.rs
Foto: Wikimedia, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter