Izvor: RT
30.08.2023 u 17:18
3

„ABAZOVIĆ JE MANIPULATOR“: KRIVOKAPIĆ o godišnjici VELIKE POBEDE nad DPS-om i MILOM 2020. godine!

"Režim je pao" i "desila se sloboda" su i dalje suštinski stavovi o 30. avgustu 2020, kaže nekadašnji premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Predsednik 42. Vlade Crne Gore Zdravko Kripokapić oglasio se povodom godišnjice pobede nad Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića koja se desila na ovaj dan na parlamentarnim izborima 2020. godine.

Krivokapić, koji je bio nosilac pobedničke liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“, taj 30. avgust opisao je kao dan kada se desila sloboda.

– Ne samo u smislu izražavanja, već se desila najveća luča slobode naše političke zajednice, a to je slobodan građanin, koji napokon može slobodno da bira – naveo je Krivokapić u saopštenju.

Kaže da dva stava koja je izrekao u izbornoj noći i dalje drži kao suštinska: „režim je pao“ i „desila se sloboda“.

Krivokapić kaže da, iako je režim pao, DPS nije naučio lekciju, već je pokušavao da lošom šminkom pokrije nepromenjene namere – da opet zarobi Crnu Goru.

Vladu nastalu nakon njegove smene – 43, a na čijem čelu je Dritan Abazović, Krivokapić naziva neustavnom, kao i da je ona bila čedo DPS-a formirano kolektivnom političkom korupcijom, prekrajanjem izborne volje i kršenjem Ustava.

 – Tadašnji DF se nije bunio, nije mahao pričom da su Srbi ostali van vlade, nije vodio kampanju lične diskreditacije, niti je delio brojeve telefona poslanika koji su namerili da glasaju 43. vladu zajedno sa DPS-om. Dubina ih utišala, a pretnje blokadama saobraćajnica su ostale na nivou blefa“, piše Krivokapić aludirajući da na aktuelna dešavanja u Crnoj Gori.

Abazovića naziva „avangardnim manipulatorom“, koji je, kaže Krivokapić, sa Milom Đukanovićem, i „dva visoka vožda iz regiona, srušio izbornu volju građana, i to tada nije smetalo onima koji se danas pozivaju na većinu od 30. avgusta“.

 – Zato se trebamo otrgnuti od iluzije. Većina od 30. avgusta je prestala da postoji, odnosno uništena je onog trenutka kada je izglasana 43. Vlada. A taj prljavi posao je počeo da se dogovara odmah nakon ustoličenja crnogorskog mitropolita, i to sa onima koji su bili protiv tog ustoličenja. I dovršen je, uz Bemaksov vatromet i ubuđanu tortu – tvrdi Krivokapić.

Ubrzo se, kaže, desio paradoks. Nije se znalo ko je vlast, a ko je opozicija. „Jedino je bilo važno ko je premijer“, tvrdi bivši predsednik Vlade Crne Gore.

Smatra da su jedini autentični baštinici pobede 30. avgusta oni koji su spremni da zajednički rade na stvaranju novog nasleđa koje će se bazirati na ekonomskom prosperitetu, pomirenju i evropskoj perspektivi Crne Gore.

– Zato pozivam sve stranke i odgovorne pojedince da isključe političke digitrone, ili da prestanu da budu hodajući digitroni. Narod sve vidi, pamti, ne zaboravlja, a čini mi se da više ni ne prašta – kaže Krivokapić.

Smatra da bi trebalo ići na brzo uspostavljanje funkcionalne Skupštine i formiranje 44. Vlade, na čelu sa Milojkom Spajićem.

„Naravno, DPS će još dugo ostati najveći protivnik ovih reformi, jer dok u sistemu ima naslednike i naslednice Medenice, Veljovića, Lazovića, Čađenovića, Jovanića i drugih, kriminalci u njihovim redovima će ostati sigurni. Dok tako bude, koalicioni kapacitet DPS-a će ostati na margini. Ali to je tema za njihovo razmišljanje“, napominje on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„ABAZOVIĆ JE MANIPULATOR“: KRIVOKAPIĆ o godišnjici VELIKE POBEDE nad DPS-om i MILOM 2020. godine!”

  1. Ovo je smece izdalo pokojnog Amfilohija izdao pokojnog Oca Atanasija iz Trebinja izdao Arhiepiskopa Irineja izdao svoj narod vjeru i crkvu i dobija pare od Sorosa da se unisti pravoslavlje u Cg

    1
    3
    Odgovori
  2. E sram da te bude,ko te doveo da varaš natod, na čijim si leđima uzjahao i dobio pobjedu. Da bi već trećeg sep.pokazao koji si manipulator i da si ubaceni element. Prevario si narod,prevario si mit.Amfilohija. Manipulatoru niži Milatovic nizinSpsj8c nijesu bili ti koji su se borili protiv tridesetog.fiktature,izmisljanja drž.udara,hapšenja djece,majki,braće, pretresanja kuća, ubistava od krimosa koji su nas mučili. Ti si stalno bio po manastirima,sada ne obilazis oltare.Otisao si u BG.da.potpises TU.pa si završio na času u str.ambasade. Ti i Spajic ste bili protiv ustoličenje.Joanikija na CT. Spajic predl.da idu .Joan.i Por.ambul.kolima .A znali ste da svako ambul.auto pretresa Veljović.Kada su mit.i patr.rekli da idu peške, tada su u 1h posle ponoći pozvao DF.da te spasava nemaju jedan. Da dozvolio onaj haos na CT.zajedno sa Sekulovicem i Brdaninom . Blagio si I Spaica i Jakova kada si bidio da su bili zajedno u jednom kaficu u Bijeloj. A sada si se opet uz njih prišljamcio

    0
    2
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter