Izvor: tanjug
12.09.2022 u 17:58
0

Ambasada Rusije u Sarajevu poručuje: Ne sumnjamo da Centar za komunikacije NATO-a, Ambasada SAD ili Delegacija EU imaju čoveka koji će izvršiti sajber napad u BiH, za koji će optužiti Rusiju!

Nakon izjava zapadnih predstavnika da su zabrinuti zbog navodne namere Rusije da izvrši sajber napade u BiH i na taj način utiče na rezultat predstojećih izbora, oglasila se Ambasada Rusije u Sarajevu porukom da je to, kako su naveli, „još jedna porcija antiruskih dezinformacija“.

Na fejsbuk stranici Ambasade Rusije saopšto je da ne sumnjaju u to, kako navode, „da Centar za komunikacije NATO, Ambasada SAD ili Delegacija EU u Sarajevu imaju stručnjaka koji će izvršiti napad na BiH, kao i da označe ovaj napad kao da je “proizveden u Rusiji““.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pozivajući se na „iskustvo“ američkih izbora 2016. godine, podsećaju da je direktor NATO Centra za komunikacije Dženis Sarts tvrdio da „Rusija pokušava da iskoristi postojeće slabe tačke za stvaranje nestabilnosti u zemlji i da dovedu u pitanje legitimitet i rezultate izbora“.

Ovako se, ističu, priznaje postajanje slabih tačaka američkog izbornog sistema, oslonca svetske demokratije, konstatuje se u objavi.

„U stvarnosti to nisu samo slabe tačke, već zastrašujući arhaizam i antidemokratizam, koji Vašington brani “s penom na usnama“. Pokušajte da organizujete posmatranje izbora u Americi od OEBS, čiji član jesu i SAD – šerif će vas odmah izgurati sa biračkog mesta i staviti vam lisice na ruke“, istakli su iz ruske Ambasade.

Slabe tačke, dodaje se, zahtevaju odgovarajući tretman i ispravljanje, a nikako ne negovanje da se iskoriste kao alibi za mitske “napade“.

Dodik iz Slovenije traži više sredstava EU: „U suprotnom, treba razmisliti kojim putem ići, jer smo videli da su druge zemlje dobile kandidatski status, a nisu ispunile većinu uslova za takav čin“

U stvari, sasvim je sve suprotno – SAD i njihovi saveznici troše ogromnu količinu novca da se umešaju u izbore u Rusiji, stoji u objavi i ističe:

„Što se tiče sajber napada, sada svaki pametni učenik može izvršiti kompjuterski napad, pažljivo ga prikrivajući. A, ne sumnjamo da Centar za komunikacije NATO-a, Ambasada SAD ili Delegacija EU u Sarajevu imaju stručnjaka koji će izvršiti napad na BiH kao i da označe ovaj napad kao da je “proizveden u Rusiji“, u to ne sumnjamo“, stoji u saopštenju Ambasade Rusije na Fejsbuku.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter