Izvor: Kurir
10.04.2024 u 19:33
1

BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUŽJE…- OTCEPIĆEMO SRPSKU U OVOM SLUČAJU: DODIK dočekao FRANCUZE pa im u lice sasuo ISTINU (VIDEO)

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, informisao je danas u Parizu francuske senatore da Nemac Kristijan Šmit, koji nema legitimitet i legalitet, pokušava da modelira ustavni poredak u BiH, prenosi RTRS.

Navodi se da je Dodik poručio da Republika Srpska, ukoliko Šmit interveniše u vezi sa imovinom, neće imati drugi izbor osim da brani svoj status tako što će proglasiti nezavisnost.

– Mi ćemo to učiniti. Ono što je važno, mi smo danas razgovarali sa ljudima koji žele to da čuju, što baš i nije uobičajeno. Zahvalan sam ovoj grupi senatora, koji su iz različitih političkih partija, jer su željeli da čuju o situaciji i imali su određeno mišljenje o tome. Oni će uskoro doći u BiH i tamo će razgovarati sa drugim faktorima. Mi smo izneli svoje vizure i rekli da BiH treba da se vrati na Ustav, da se prestane sa intervencionizmom i da se stranci povuku – kazao je Dodik za RTRS nakon sastanka sa senatorima.

On je istakao da je senatore informisao o stanju u Srpskoj i BiH, ali i na Balkanu, dodajući da je uveren da će posetom Senatu ostvariti željeni efekat.

– Moja osnovna stvar je bila – budite objektivni, mi nismo došli ovde da tražimo navijanje po bilo kom osnovu – naglasio je Dodik.

On je rekao da je iznio poznate stavove Republike Srpske, a to je da je nelegalni Šmit, u momentu dobijanja pregovaračkog statusa za BiH, ugrozio čitav taj proces i doveo ga do potpunog zastoja i da namerava da kroz zakon o imovini još više usloži situaciju.

– Rekli smo da je neprihvatljiva intervencija u Izborni zakon BiH i da će to blokirati dalji proces u BiH dok god on to ne povuče ili Parlamentarna skupština ne odbaci – rekao je Dodik.

On je poručio da će Republika Srpska, ukoliko se to ne desi, doneti svoje zakone i nastaviće dalje u skladi sa Ustavom i Izbornim zakonom BiH koji predviđa da CIK samo provodi samo izbore za članove Predsedništva BiH i Predstavnički dom PS BiH.

Dodik je naglasio da Francuska ima pozitivnu ulogu u pogledu situacije u BiH.

– Mi znamo da je Francuska u procesu međunarodnog pregovaranja vezano za Šmitovu nameru da donese poslednje odluke, bila protiv i mi to cenimo. To njeno protiv nije bilo dovoljno, jer se radi o drugim velikim zemljama koje su bile za i koje imaju svoje stavove – rekao je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUŽJE…- OTCEPIĆEMO SRPSKU U OVOM SLUČAJU: DODIK dočekao FRANCUZE pa im u lice sasuo ISTINU (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter