Izvor: Tanjug
10.04.2024 u 17:13
2

NATO JE SRBIMA U BOSNI DONEO SAMO STRADANJE: SARAJEVSKI zvaničnik najavio DOLAZAK ALIJANSINIH TRUPA U BiH

Zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić saopštio je danas da NATO šalje bataljon rezervnih snaga u BiH.

“NATO u BiH šalje bataljon rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji EUFOR Altea. Dugo očekivana i strateški izuzetno važna odluka za gašenje secesionističkih i iredentističkih ideja i očuvanje mira i stabilnost”, napisao je Zvizdić na društvenoj mreži Iks.

Komandant Misije EUFOR-Altea Laslo Štic saopštio je ranije ovog meseca da će u BiH doći 250 vojnika rezervnih snaga iz Francuske, da će u BiH ostati mesec dana i da će biti u sklopu EUFOR-ovih snaga iz Italije i Rumunije.

NEVEROVATNO: Čovek u Hrvatskoj ukrao autobus, a kada ga je policija zaustavila imali su ŠTA DA VIDE

Štic je to rekao 3. aprila na konferenciji za novinare u bazi Butmir u Sarajevu, a ministar odbrane u Savetu ministara BiH Zukan Helez je tada rekao da će to biti prilika da Oružane snage BiH održe vežbu sa evropskim snagama.

„Možemo očekivati pojačano prisustvo trupa i opreme u BiH uoči vežbe“, rekao je Helez.

Štic je istakao da će na taj način biti unapređenja saradnja rezervnih snaga, kao i saradnja EUFOR-a sa OS BiH.

Inače, trenutno se u BiH nalazi više od 1.100 vojnika EUFOR-a, a aktiviranjem rezervnih trupa iz inostranstva može se angažovati ukupno 3.500.

Snage EUFOR-a su raspoređene u BiH od 2004. godine, pa je ova mirovna misija najduža vojna operacija EU i jedina koja ima mandat da koristi silu. Mandat EUFOR-a svake godine obnavlja Savet bezbednosti UN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NATO JE SRBIMA U BOSNI DONEO SAMO STRADANJE: SARAJEVSKI zvaničnik najavio DOLAZAK ALIJANSINIH TRUPA U BiH”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter