Izvor: BETA
13.02.2024 u 03:39
0

BRATSKI PRIJEM: Dodik se sastao sa novim ambasadorom Srbije u BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je u Banjaluci novoimenovanog ambasadora Srbije u BiH Ivana Todorova, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciju u Republici Srpskoj, BiH i regionu, kao i o budućim zajedničkim projektima RS i Srbije.

Dodik je naglasio je da su odnosi Republike Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou i istakao da su rezultati dosadašnje saradnje vidljivi u lokalnim zajednicama širom RS, kroz realizaciju velikog broja projekata finansiranih sredstvima Srbije, saopšteno je iz Kabineta predsednika RS.

Dodik je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Srbije u Republiku Srpsku i puno uspeha u njegovom budućem radu, navodi se u saopštenju.

Ambasador Srbiuje u BiH danas se u Banjaluci sastao i sa predsednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem, koji je Todorovu preneo predanost ruskovodstva RS „miru i politici koja se zasniva na dejtonskom principu dogovora dva entiteta i tri naroda, uz poštovanje suvereniteta i bez uplitanja međunarodne zajednice

Na sastanku je naglašena uloga Srbije kao glavnog faktora stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine RS i dodaje da je na sastanku pružena puna podrška inicijativi „Otvoreni Balkan“ koja bi dodatno razvila ekonomsku saradnju i robnu razmenu.

Ivan Todorov je 7. februara preuzeo dužnost novog ambasadora Srbije u BiH.

On je tada članu Predsedništva BiH Željku Komšiću predao akreditivno pismo.

Todorov je radio u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), a od 2018. do 2023. godine bio je ambasador Srbije u Mađarskoj.

Na mestu ambasadora Srbije u BiH nasledio je Aleksandra Đorđevića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter