Izvor: oružje online
15.07.2023 u 12:29
1

STIGLA NAREDBA ILI PODMIĆIVANJE? BUGARI šalju čak 100 OKLOPNIH TRANSPORTERA UKRAJINI – kažu STARI ali NEKORIŠĆENI

Vlada u Sofiji obećala je Ukrajini paket vojne pomoći koji uključuje 100 oklopnih transportera. Paket predstavlja prvu zvaničnu meru za pomoć Kijevu sa teškom opremom, prenose mediji.

Oklopna vozila se nalaze u magacinima Ministarstva unutrašnjih poslova i uglavnom obuhvataju transportna vozila pešadije.

Bugarski poslanik Ivajlo Mirčev je napomenuo da su oklopni transporteri kupljeni pre 40 godina radi sprovođenja takozvanog „renesansnog“ procesa – pokušaja totalitarnog režima da asimiluje bugarske Turke promenom imena.

SAD PODMIĆIVALE BUGARE: Evo šta su im PROTIVZAKONITO nudili kako bi SOFIJA isporučila S-300 UKRAJINI – DA LI SU PRIHVATILI?

Pretpostavlja se da se najava odnosi na transfer zastarelih sovjetskih oklopnih vozila BTR-60, koja su počela da se proizvode šezdesetih godina prošlog veka.

Ovo je oklopno vojno vozilo nabavljeno u doba renesanse i nikada nije korišćeno. Istovremeno stvara troškove skladištenja i održavanja – rekao je bugarski parlamentarac.

– Ukrajinci će se pobrinuti da im ova tehnika bude korisna“, dodao je Mirčev.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: AMERIKANCI znaju da se sprema 170.000 RUSKIH VOJNIKA za OFANZIVU u AVGUSTU

Mora se reći da je ranije vojna pomoć Sofije bila tajna, ali je nezvanično saopšteno da Bugarska prenosi značajne količine municije u Ukrajinu.

Bugarska se nada da će zameniti predata vozila zapadnom vojnom opremom. Kao zamenu, Bugarska bi mogla da dobije oklopna bezbednosna vozila M1117 iz Sjedinjenih Država.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STIGLA NAREDBA ILI PODMIĆIVANJE? BUGARI šalju čak 100 OKLOPNIH TRANSPORTERA UKRAJINI – kažu STARI ali NEKORIŠĆENI”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter