Izvor: Sputnjik
03.10.2022 u 09:06
0

CIK USKORO OBJAVLJUJE REZULTATE: Dodik u vođstvu sa 31.000 glasova

Predsednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović rekao je da u CIK-u još nemaju dovoljan broj podataka da bi mogli saopštiti ko je, prema preliminarnim rezultatima, izabran za predsednika RS. U međuvremenu, iz izbornog štaba SNSD objavili su jutros da je Milorad Dodik osvojio je 31.000 glasova više u odnosu na drugoplasiranog kandidata.

DODIK PROGLASIO POBEDU NA IZBORIMA! (VIDEO)

Kako su naveli, „srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović osvojila je 95.000 glasova više u odnosu na drugoplasiranog kandidata“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U CIK-u kažu da čekaju da se sistem popuni i da podaci za predsednika Republike Srpske budu objavljeni ujutro u 9 sati.

– Imamo jedinstven informacioni sistem u koji se unose podaci iz opštinskih izbornih komisija, a ako opštinska i gradska izborna komisija ne unese dovoljan broj podataka, irelevantno je sada saopštavati iz jedne ili druge opštine rezultate – pojasnio je Arnautović.

Arnautović je naveo da su eventualne zloupotrebe u sferi spekulacija, navodeći da još rade birački odbori koji će, nakon prebrojavanja, potpisati zapisnik o radu.

On je rekao da podatke dostavljaju u opštinske izborne komisije koje su dužne da objedine rezultate sa svih biračkih mesta te opštine i tako objedinjene dostave CIK-u.

– Ako oni budu suočeni sa popunjavanjem obrazaca, onda od CIK-a zahtevaju otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje rezultata za tu opštinu“ – pojasnio je Arnautović i dodao da CIK nakon toga donosi odluku da li će se to učiniti, te da se to mora činiti transparentno – uz posmatrače.

Govoreći o kašnjenju u unosu rezultata, član CIK-a Irena Hadžiabdić istakla je da je osnovni razlog kašnjenja neobučenost članova biračkih odbora, te promene u lokalnoj izbornoj administraciji.

– Glavni zadatak na terenu koji je pred njih postavila izborna komisija je da jave rezultate prema kalendaru koji smo mi stavili pred njih, a to je 22.30 časova – navela je Hadžiabdićeva.

Hadžiabdićeva je rekla i da su rezultati koje predstavljaju političke partije bazirane na informacijama koje članovi biračkih odbora i posmatrači stranaka dostavljaju svojim štabovima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter