Izvor: TANJUG
26.11.2023 u 13:15
0

DODIK POČASTVOVAN: Velika je čast što sam izabran za kuma Hrama Svetog Save u Foči

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da mu predstavlja veliku čast i sreću što je izabran za kuma Hrama Svetog Save u Foči.

„Posebna mi je čast, lično meni i mojoj porodici, ljudima koji me podržavaju i koji smatraju da je ovo veoma važno za našu naciju, za naš narod. Uspeli smo da gotovo posle 15 godina izgradimo ovaj hram koji je prvi u centru Foče u istoriji. Hram koji je posvećen Svetom Savi i to samo po sebi govori koliko je važan“, rekao je Dodik.

On je istakao da je ostalo još da se hram oslika i dodao da će i to početi ubrzo.
Dodik je istakao da je ovaj Hram najveći u Republici Srpskoj i BiH, a četvrti po veličini kada su u pitanju sve srpske crkve.
Patrijarh srpski Porfirije osveštao je jutros Hram Svetog Save u Foči.

Temelji Hrama Svetog Save, najvećeg pravoslavnog hrama u BiH, čija površina nadmašuje 1.500 metara kvadratnih, osveštani su na Pokrov Presvete Bogorodice 2006. godine.

 Hram je pokriven 2012, a bogosluženja su počela 2013. godine.
 Ikonostas je postavljen 2019. godine, a ostaje da se uradi oslikavanje svodova hrama freskama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter