Izvor: BSC HAPPY/RTRS
18.12.2023 u 23:00
0

DODIK ZA BELORUSKU TELEVIZIJU: Pravoslavni svet na meti kolektivnog Zapada!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će uskoro posetiti Belorusiju. Kada je reč o pritiscima sa Zapada, ocenio je da je situacija u toj zemlji slična kao u Srpskoj i da je celi pravoslavni svet na meti kolektivnog Zapada, a da je Evropa sve više pod kontrolom Amerike.

Dodik je za televiziju RTR-Belorusija, rekao da mu je stalo do mišljenja ljudi sa kojima se svakodnevno sreće, koji su zahvalni za politiku koju vodi, a ne do mišljenja nekih birokrata iz Brisela i daleke Amerike, koji nemaju veze sa stvarnošću, a ugrožavaju postojanje Republike Srpske.

Svako ko nije spreman da sprovodi njihova pravila, za Brisel i Ameriku je na drugoj strani, rekao je predsednik Milorad Dodik u intervju za belorusku televiziju. Istakao je da zbog toga trpe svi oni, koji žele da se ponašaju u skladu sa vlastitim interesima i međunarodnim pravom, što, kaže, vidimo i na primerima Rusije i Belorusije. Bez obzira na pritiske i zabrane i sve dok ga narod podržava, Dodik poručuje da će nastaviti, da vodi ovakvu politiku.

ADVOKAT ODBIJEN: Suđenje Dodiku ipak 20. decembra

– Važnija mi je ta volja ljudi, koje srećem svaki dan, koji su mi zahvalni za politiku koju vodim, nego mišljenje nekih birokrata iz Brisela i Amerike, koje veze nemaju sa realnošću i koje sprovode neke svoje političke agende. Koje su u suštini antisrpske i ugrožavaju samo postojanje Dejtonskog sporazuma, koji se tretira kao međunarodni sporazum i ugrožavanje same Republike Srpske i njenog opstanka – rekao je Dodik.

Srbi pripadaju grupaciji pravoslavnog sveta i kada analizirate situaciju, videćete da je svaka njegova snažna poluga napadnuta, rekao je Dodik. Cilj zapada kroz istoriju bio je, ističe, da se na ovom prostoru onemogući stvaranje jedinstvene teritorijalne jedinice, koja bi okupljala većinu Srba. Taj se cilj, navodi, nije promenio ni prilikom raspada Јugoslavije.

Morali smo da se povučemo na ovaj što se zove rezerevni položaj, da Republiku Srpski i Srbiju dignemo, da zaštitimo Srbe iznad toga i da naravno istorijskim procesima pokušamo da se ujedinimo, jer smatramo da je to jedina legitimna i politički korektna ideja. Nije to upereno protiv nikoga, osim interesa velikih, koji ne mogu da prihvate da pravoslavni narod, srpski, u centru Balkana, može da formira dominantnu državu – naveo je Dodik.

Putin i Rusija su, kaže, shvatili da je namera Zapada, da ovlada istokom, potčinjavajući Ukrajinu. Dodik kaže da Evropsku uniju uništava američki imperijalizam i da Amerika sve čini da onemogući potencijalni savez Evrope i Rusije. Upitan da prokomentariše da li je BRIKS alternativa Evropskoj uniji, Dodik je rekao da je Unija zajednica u raspadu i da njoj više ništa ne može pomoći.

– Mi bi trebali ovde da budemo presretni što EU kaže mi ćemo biti jednog dana, kad pitaj Boga, članica EU, ali usto moramo da promenimo sebe, promenimo društvo i damo svoj suverenitet nekome u Brisel, koji će odlučivati o nama. Dok BRIKS pokazuje snagu, jer je to savez suverenih država, koje niko ne dovodi u pitanje. Kada ulazite u Evropsku uniju, morate da se odreknete suvereniteta, a u BRIKS ne morate. Zato je to neuporediva priča – rekao je Dodik.

Dodik je uputio i poruku građanima Belorusije. Najavljujući svoju skoru posetu ovoj zemlji, predsednik Srpske poručio im je da čuvaju svog predsednika, državu i slobodu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter