Izvor: kurir
14.03.2024 u 11:11
0

DROGIRANI MUŠKARAC PREGAZIO POLICAJCA, A POTOM JE POBEGAO: Nastavljeno suđenje Ivanu za pokušaj teškog ubistva

Nastavljeno je suđenje Solinjaninu Ivanu Božiću za pokušaj teškog ubistva policajca. Božić je optužen da je vozeći Golf krajem novembra 2022. godine u Ulici Domovinskog rata u Splitu s brzinom od 65 km/h udario policajca, nakon čega je ugašenih svetala nastavio da vozi u smeru Solina.

Ispitana je doktorka psihijatarije koja ga je veštačila. Optuženik je u mladosti bio psihijatrijski tretiran, dijagnostifikovani su mu ADHD i poremećaj ponašanja. U lekarskom uverenju zatvora u Turopolju stoji i da boluje od disocijalnog poremećaja ličnosti.

Veštakinja tvrdi kako optuženik ima poteškoće s razumijevanjem motiva vlastitih postupaka, stvaranja realnog pogleda na sebe i svoje ponašanje, i realnog razumevanja ponašanja drugih i shvatanja njihovih motiva. Simptomi dolaze do izražaja u situacijama koje osoba doživljava stresnim.

Božić nije bio zadovoljan veštačenjem

Tužilac Vinko Ljubičić upitao je postoji li mogućnost da je Božić, s obzirom na svoju strukturu osobnosti i činjenicu da nema položen vozački ispit, bio pod stresom jer je ugledao policiju na putu. Veštakinja je odgovorila potvrdno.

 

JAKO JE TRESLO! SVI SMO SE PROBUDILI, SKOČILI IZ KREVETA“ Ceo region u strahu posle serije zemljotresa u Crnoj Gori

Upravo zbog toga smatra da je Božić bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno. Nije odgovorila na Ljubičićevo pitanje može li utvrditi postojanje volje za počinjenje ovog teškog krivičnog dela. Opravdala se tvrdnjom da nije rasvetlila motive optuženikovih postupaka s obzirom da se brani ćutanjem.

Toksikološkim veštačenjem potvrđeno je da je Božić konzumirao marihuanu, kokain i Diazepam, ali veštakinja nije mogla da precizira kada tačno. Božić nije bio zadovoljan veštačenjem. Poručio je kako se radi o „copy paste“ nalazu jer je isti kao i nalaz njegovog cimera u ćeliji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter