Izvor: KURIR
09.04.2024 u 19:33
1

FILMSKA KRAĐA, ZA NEVEROVATI: Opljačkana picerija u centru Zagreba, policija privela JEDNORUKOG MAROKANCA

Nesvakidašnja krađa dogodila se u centru Zagreba.

U decembru 2023. godine, oko 3 sata ujutro, frizer (23) iz Maroka opljačkao je piceriji u Varšavskoj ulici u glavnom gradu Hrvatske. Ovih dana stigla mu je presuda s Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu. Kako navode, Marokanac je upotrebom telesne snage i potiskivanjem klizne staklene stene, nasilno ušao u piceriju i uzeo šest boca alkoholnog pića Aperol, dve bočice maslinovog ulja i četiri staklene pepeljare.

Ukupna vrednost bila je 150 evra, a snimila ga je nadzorna kamera. Time je počinio krivično delo protiv imovine“, teškom krađom.

Osudili su ga na kaznu zatvora u trajanju jedne godine. Osuda je uslovna i kazna se neće izvršiti ako osuđeni u roku od četiri godine ne počini novo krivično delo.

U odbrani koju je Marokanac iznosio na početku dokaznog postupka, a nakon što je izjavio da se oseća krivim, naveo je da u potpunosti priznaje delo koje mu se stavlja na teret.

 

CRNI HDZ I POKOJNI PLENKOVIĆ! MILANOVIĆ GOVORI ŠTA HRVATSKA NIJE SPREMNA DA ČUJE: U svom stilu-„TU NEMA PROVIZIJE, PA NE MOŽE DA KRADE“

 

Želja mu bila da ode u Nemačku

Kako je rekao, njegova želja bila je da ode u Nemačku jer je hteo nešto zaraditi kako bi prehranio porodicu, a sada mu je želja ostati u Hrvatskoj jer bi se hteo tu zaposliti. Čak je u jednom incidentu ostao i bez ruke. Do sada se nije bavio krađama niti je činio krivična dela. Nije nikada bio u zatvoru, piše 24sata.hr.

„Žao mi je zbog ovoga što sam napravio“, rekao je. Nadoknadio bi štetu vlasniku čim, kako kaže, stekne finansijska sredstva. Molio je i da ga sud blaže kazni.

Kako navode sa suda, kao olakšavajuće okolnosti osuđenom uzeli su u obzir priznanje i žaljenje zbog počinjenog krivičnog dela, mlađu životnu dob, manju vrednost oduzetih stvari, kao i krivičnu i prekršajnu neosuđivanost. U obzir su uzeli i da je osuđeni neposredno pre ovog događaja ostao bez ruke.

„U ovom slučaju reč je o incidentu u životu osuđenog, koji je neposredno pre ovog događaja ostao bez ruke i očito je tražio utehu u alkoholu, što ga ne opravdava, ali je uzeto u obzir prilikom odlučivanja o kazni“, navode sa suda.

Budući da je okrivljenik nezaposlen i bez imovine, sud ga je oslobodio dužnosti podmirenja troškova postupka. Piceriji mora podmiriti troškove.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “FILMSKA KRAĐA, ZA NEVEROVATI: Opljačkana picerija u centru Zagreba, policija privela JEDNORUKOG MAROKANCA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter