Izvor: RTRS
06.10.2023 u 19:43
0

„GRANICA POSTOJI“: U Pelagićevu održan skup podrške institucijama Srpske (FOTO)

U Pelagićevu, na međuentitetskoj granici u mesnoj zajednici Turić, održan je skup podrške institucijama Republike Srpske "Granica postoji". Mirnom protestu prisustvovalo je više od 2.000 građana.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić poručio je da institucije Srpske rade u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da, zajedno sa građanima, neće dozvoliti da se neko nelegalan drzne da sve to poremeti.

Živimo i radimo u skladu s tim i onda se neko drzne da sve to poremeti, da otme neko ko je nelegalan i ko nema pravo na to. Kada se usprotivimo onda sledi prvo napad na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i samu Srpsku. Došli smo da kažemo da to nećemo dozvoliti – rekao je Minić.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da Srpska upravlja svojim šumama, vodama i svojom teritorijom i da je to zagarantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom.

„ZA SRBE NEMA SLOBODE BEZ DRŽAVE“: Dodik upozorio da Bećirović i Komšić krše sve pravne procedure (VIDEO)

To nam ne može niko oduzeti. To je nešto što mi ne damo i branićemo do kraja – poručio je Mitrović.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić poručio je da su se okupili danas u mestu Turići kako bi poručili da se imovina Republike Srpske ne može nasilo otimati od naroda te da poštuju sve one koji su dali svoje živote za Srpsku.

Đajić je rekao da je na ovom prostoru bio tokom rata, kada je bila tvrda linija i rovovi, da je nakon Dejtona dozvoljen prolaz robe i ljudi, ali da granica postoji.

Bio sam na ovim prostorima od 1992. do 1995. godine, lečio narod, ranjenike i borce, tada je bila tvrda linija, rovovi – rekao je Đajić.

Od 1.septembra do sada skupovi su održani u Doboju, Istočnom Starom Gradu, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Građani su iskazali protivljenje zbog podizanja optužnica protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter