Izvor: Index.hr
05.06.2020 u 11:06
0

I HRVATI SPROVODE TESTIRANJE NA ANTITELA Kolektivni imunitet na neočekivanom nivou!

U toku je serološko testiranje koje bi trebalo otkriti koliko je ljudi u Hrvatskoj prebolelo koronavirus.

Kako je rečeno u tamošnjem Institutu za javno zdravlje testirano je otprilike pola ispitanika. Prokuženost je niska, ispod dva posto.

„Do sada je testirano 520 od planiranih 1100 ispitanika. Ovi preliminarni rezultati pokazali su nisku prokuženost stanovništva, ispod 2 posto“, kažu  iz HZJZ-a.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Danas u ponoć ističe rok za prijavljivanje za 100 evra

SRBI VEĆ PAKUJU KOFERE ZA GRČKU A za aranžmane sada trebate izdvojiti ovoliko!

NA SASLUŠANJU O POLITIČARU PEDOFILU: Igor Jurić danas daje iskaz pred Višim javnim tužilaštvom!

ŠTA KUVAMO DANAS Njegovo veličanstvo PAPRIKAŠ!

Nizak postotak seropozitivnih osoba pokazuje da kolektivni imunitet (imunitet krda) nije postignut, što znači da u slučaju pojave novog epidemijskog talasa može doći do oboljevanja većeg broja ljudi.

Rezultati serološkog testiranja provedenog u Hrvatskoj slični su rezultatima seroepidemioloških studija provedenih u drugim evropskim državama koje su takođe pokazale nisku prokuženost stanovništva, dodaju.

OVO MORATE ZNATI

LICE NAJOKRUTNIJEG ZLOČINAČKOG UMA! Zastrašujuće fotografije pedofila otmičara devojčice sa Kosova! (GALERIJA)

NOĆNI DESANT Padobranci izveli munjevitu akciju (GALERIJA)

BILI SU NAJLEPŠI PAR BEOGRADA, A ONDA JE ON POŠAO U SMRT! Najtragičnija ljubavna priča ovih prostora!

HAOS I ANARHIJA NA AMERIČKIM ULICAMA (VIDEO, GALERIJA)

U HZJZ-u koriste se dve vrste testova. Početno testiranje provodi se testovima ELISA koji imaju visoku osetljivost kako bi se izbegli lažno negativni rezultati. Budući da su moguće unakrsne reakcije, posebno s drugim koronavirusima koji su uobičajeno prisutni u populaciji te uzrokuju prehlade, svi početno reaktivni rezultati potvrđuju se složenijim testovima koji se izvode u kulturi ćelija i dokazuju protutela koja imaju sposobnost neutralizacije virusa. Valja napomenuti da samo neutralizacijska protutela imaju zaštitnu ulogu pri ponovnom kontaktu s virusom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter