Izvor: VIJESTI
07.10.2023 u 16:03
0

KOPAČI I DALJE U BEKSTVU: Počelo zatrpavanje tunela ispod višeg suda u Podgorici

Počeli su pripremni radovi na pokrivanju tunela kroz koji su kriminalci provalili u depo Višeg suda i iz njega, kako se sumnja, ukrali više komada oružja.

Vlada je na sednici 28. septembra usvojila Predlog za davanje saglasnosti za preduzimanje aktivnosti na sanaciji podzemnog tunela koji se nalazi na potezu od stana u Njegoševoj ulici u Podgorici, ulaz 12 u depo Višeg suda u Podgorici.

S obzirom na to da je 11. septembra ove godine izvršeno teško krivično delo provale u depo Višeg suda u Podgorici, pri čemu je prokopan tunel, u dostavljenom Predlogu je ocenjeno da je, zbog nedostatka obezbeđenja, u tunela, kao i kolovoza i pešačke zone ispod koje je prokopan, potrebno je da nadležna služba u najkraćem roku izvrši njegovo zatrpavanje, odnosno adekvatnu sanaciju. Imajući u vidu da je Osnovno državno tužilaštvo obavestilo policiju. Direkciji da je uviđaj završen i dala saglasnost za izvođenje građevinskih radova u cilju zatrpavanja iskopanog tunela, Vlada je zadužila Upravu za katastar i državnu imovinu da sprovede postupak dovođenja terena u prvobitno stanje“, saopšteno je iz Vlade posle sednice.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni prvi put utvrdili da je neko „samo” preturao po dokazima. Međutim, dok je još bio u toku uviđaj u generalnom depou i letimičan spisak dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli kroz podzemni prolaz iz Njegoševe ulice broj 12…

Prvi veći trag u slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policija je pronašla 13. septembra.

NOVI DETALJI AFERE KOJA DRMA REGION: U BiH više od dvojice osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda?

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde se navodno nalazila njihova baza.

U dosadašnjem uviđaju, kojim rukovodi Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, oduzeto je više stotina sati snimaka sa nadzornih kamera, pronađeno je oruđe koje su koristili kopači, a veštačenjem su izolovani tragovi osumnjičenih.

Utvrđeno je i ko je Podgoričanka koja je, koristeći falsifikovana dokumenta, iznajmila prostor u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici, odakle je prokopan tunel dug 30 metara do sudskog depoa.

Za to krivično delo nadležni su osumnjičili četvoricu državljana Srbije Veljka Markovića (32) iz ​​Loznice, njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32), koji su u bekstvu.

U istoj istrazi uhapšen je Predrag Mirotić (31) iz Podgorice i određen mu je pritvor do 30 dana.

Policija traga i za Podgoričankom Katarinom Baćović, koja je, kako se veruje, lažnom dokumentacijom iznajmila stan iz kojeg su kriminalci počeli da kopaju tunel.

U istrazi je saslušana njena majka Maja Baćović, rukovodilac sudskog registra, ali je negirala bilo kakvu povezanost sa zločinom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter