Izvor:
23.05.2019 u 14:31
0

LINTA: Sramotna odluka određene televizije da snimi seriju o „Nestali“ o akciji „Oluja“!

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta smatra da je sramotna i skandalozna odluka određene radio-televizije da snimi seriju ''''Nestali“ o akciji ''''Oluja''''.

Linta je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da vojno-policijska akcija ''''Oluja'''' predstavlja završni čin brutalnog etničkog čišćenja srpskog naroda sa područja na kojima vekovima živi.

Naglasio je da ''''domovinski rat'''' nije bio nikakav pravedan, odbramben i oslobodilački rat što, primećuje Linta, gotovo svakodnevno govore hrvatski zvaničnici i hrvatska javnost, već duboko nepravedan, agresorski i osvajački rat s ciljem uništenja svega što je srpsko.

– Tuđmanov režim je izvršio agresiju na srpski narod u Hrvatskoj i BiH s ciljem ostvarenja ustaškog programa stvaranja Velike Hrvatske bez Srba – naveo je Linta.

Istakao je da Hrvatska nije spremna da se suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

– Tragična je činjenica da u Evropskoj uniji postoji država u kojoj se otvoreno rehabilituje nacistička ideologija, veličaju ratni zločinci, slavi proterivanje građana druge nacionalne i verske pripadnosti i legalizuje otimanje i uništavanje njihove imovin – naveo je Linta.

Upitao je institucije EU do kada će ćutati da činjenicu da jedna njena članica otvoreno krši ljudska prava, vladavinu prava i antifašizam kao temeljne vrednosti današnje civilizacije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter