Izvor: Tanjug
05.01.2023 u 09:30
0

MUP REPUBLIKE SRPSKE APELOVAO NA GRAĐANE: Neka se Dan Republike Srpske proslavi u miru i dostojanstvu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je sve građane Srpske da 9. januara dođu u Istočno Sarajevo i Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

Istakli su da će tim povodom biti preduzete pojačene mere bezbednosti radi održavanja povoljnog stanja bezbednosti.

Građanima koji budu želeli da u poneđeljak, 9. januara, prate svečani defile u 14.00 časova u Istočnom Sarajevu MUP savetuje da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, kao i da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete.

Iz MUP-a savetuju građanima da zbog lakšeg kretanja i izbegavanja stvaranja gužvi ne nose ruksake i torbe, ali da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

S ciljem preduzimanja bezbednosnih mera i radnji povodom nastupajućih praznika ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području grada Banjaluke, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za najavljene vatromete 8. januara do ponoći.

Zabrana se odnosi i na prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske 9. januara do ponoći.

Radi bezbednog održavanja Dana Republike, 9. januara zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila iznad tri i po tone ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obeležavanja svečanosti.

Zabrana će biti na snazi 8. januara od 14.00 do 21.00 časova u Banjaluci na svim ulicama na području grada, osim deonica magistralnog puta – Manjačkih ustanika, Omladinska, Krajiških brigada (istočni tranzit) i magistralnog puta koji prolazi Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, Bulevarom vojvode Petra Bojovića, Bulevarom Srpske vojske, te ulicama Knjaza Miloša, Branka Popovića (zapadni tranzit), saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Takođe, zabranjen je i saobraćaj za teretna vozila iznad 3,5 tona ukupne mase na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obeležavanja svečanosti.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane iz MUP-a podsećaju da je radi bezbednosti učesnika, 9. januara na području grada Istočno Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter