Izvor: BSC Happy
10.11.2023 u 19:43
0

OSRAMOTILI STE NAS PRED SVETOM: Poslanica u Saboru Hrvatske žestoko napala Plenkovića (VIDEO)

Žestoka rasprava u Hrvatskom saboru.

Ivana Kekin, poslanica hrvatskog Sabora obrušila se na premijera Andreja Plenkovića povodom pomoći koju je Hrvatska država poslala u Gazu, a nakon sramotnog glasanja protiv rezolucije kojom se traži trenutno, trajno i održivo humanitarno primirje u toj oblasti. Ona je ovom prilikom podsetila i na aferu u čijem se središtu našla ministarka kulture Nina Obuljen. 

– Ova pomoć kojom se hvalite da ste je poslali u Gazu i time opravdavate čin kojim ste nas osramotili pred svetom,  ta pomoć je jedva pola od onog što je navodno vaša ministarka Obuljen, prema današnjim natpisima zamračila u aferi na Geodestkom fakultetu – rekla je Kekin.

Na ovaj komentar Plenković se unervozio i burno reagovao.

– Kako vas nije sramota, šta je ovo – rekao je on vidno uznemiren.

Podsećamo, Hrvatska je ranije obrazložila zbog čega je tokom glasanja u Ujedinjenim nacijama bila protiv primirja u Gazi.

Iz tamošnjeg Ministarstva spoljnih poslova navode kako je njihov stav od početka bio jasan i principijelan.

„Osuđujemo teroristički napad Hamasa, ističemo pravo Izraela na bezbednost i samoodbranu, uz poštovanje odredbi međunarodnog humanitarnog prava, kao i zaštitu civilnog stanovništva. Stoga su netačna tumačenja da je Hrvatska glasanjem protiv rezolucije u Generalnoj skupštini UN-a ujedno i protiv humanitarnih pauza, pružanja pomoći Gazi ili zaštite civilnog stanovništva. Uostalom, još prošle sedmice Vlada RH je uputila brzu humanitarnu pomoć stanovništvu Pojasa Gaze u iznosu od 250.000,00 eura“, navode oni.

Kako je izgledala ova žestoka rasprava pogledajte na snimku.

@platformamozemo

Plenković je nervozan 😬 Plenković sramotno glasanje Hrvatske u UN-u protiv primirja u Gazi brani činjenicom da smo poslali humanitarnu pomoć od oko 250 tisuća eura. No navedena pomoć iznosi samo pola iznosa nove afere teške više od pola milijuna eura u koju je upletena ministrica kulture Obuljen. Suočen s tom činjenicom, premijer se naglo unervozio. #plenković #ivanakekin #sabor #hrvatska #hrvatska🇭🇷 #možemo

♬ original sound – Možemo!

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter