Izvor: Happy BSC Portal/Blic.rs
15.11.2023 u 18:34
0

PLJAČKA O KOJOJ SE DANIMA PRIČA: Razbojnici u Banja Luci ukrali stotine hiljada maraka i nisu uhvaćeni

Banjalučkoj policiji u proteklih meseca dana prijavljene su dve oružane pljačke marketa iz kojih je ukradena veća količina novca.

I dok policija utvrđuje da li je u pitanju serijski razbojnik ili se radilo o različitim izvršiocima ovih pljački, u proteklim godinama u Banjaluci se dogodilo više oružanih pljački koje se i danas vode u rubrici nerasvetljene, piše Srpskainfo.

Na prvom mestu je svakako razbojnik koji je 2011. godine opustošio više marketa u Banjaluci, a imao je kodni naziv Pahuljica. Policija ga nije uspela uhapsiti, iako se tokom jedne pljačke našao u zasedi i gotovo oči u oči sa policijskim službenicima.

Pahuljica je nakon serije pljački “nestao” sa radara.

Policijski čas

Lopovi su 2. aprila 2020. godine provalili u firmu za prevoz brze pošte u banjalučkom naselju Budžak/Lazarevo i ukrali više desetina hiljada maraka iz sefa. Neverovatno je da je pljačka izvršena za vreme policijskog časa zbog pandemije virusa korona.

Lopovi su prvo oko tri časa ujutro, onesposobili video nadzor, a zatim nesmetano došli do sefa u kojem se nalazio novac. U julu 2019. godine lopovi su iz firme u Laktašima ukrali sef u kojem se nalazilo 40.000 maraka.

Lopovi su u ovu firmu ušli kroz prozor kancelarije, a zatim došli do sefa i odneli ga. Iako su pljačku snimile bezbednosne kamere, lopovi do danas nisu uhvaćeni.

Printscreen/Youtube

 

U novembru 2017. godine u po bela dana i u centru Banjaluke napadnut je diler devizama. Napadači su došli i odvezli se na motoru, a ukradeno je više od 100.000 maraka.

Najspektakularnija pljačka

Najspektakularnija pljačka u Banjaluci čiji izvršioci su i danas misterija za policiju izvršena je u oktobru 2013. godine.

Iako svaka pljačka bankomata zahteva dobru pripremu i organizovanu kriminalnu grupu, ono što su lopovi uradili u oktobru 2013. godine u strogom centru Banjaluke još uvek je tema mnogih razgovora, posebno jer do danas nije rasvetljena.

Naime, lopovi su u strogom centru Banjaluke, iz prizemlja Robne kuće Boska, za svega tri minuta i 46 sekundi uspeli izvaliti iz betona, a zatim i odneti bankomat težak 600 kilograma. Čitavu pljačku snimile su nadzorne kamere, ali ništa nije pomoglo u otkrivanju osumnjičenih.

KOŠTALO GA GROBNOG MESTA: Stvar koju svi radimo na groblju može da izazove ogroman problem (VIDEO)

stragom je utvrđeno da su lopovi prvo pajserima odvalili vatrogasna vrata na glavnom ulazu u “Bosku”, zatim je jedan od lopova ostao ispred ulaza. Ubrzo je došao “audi A6” karavan i iz njega su izašla još dvojica saučesnika. Otvorili su gepek i izneli sajle koje su zakačili za bankomat u predulazu. Auto je krenuo napred i bankomat je bio izvaljen.

Snimci sa bezbednosnih kamera otkrili su da se radilo o dobro organizovanoj grupi sa jasno podeljenim ulogama, a počinioci su opisivani kao muškarci izrazito snažne građe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter