Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
26.11.2023 u 14:25
0

PLJUSTE OPTUŽNICE: Optuženi Hrvat i Nemac zbog postavljanja bombi u Rijeci i Opatiji

Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnice protiv hrvatskog i nemačkog državljanina zbog postavljanja eksplozivnih naprava i iznuda na širem riječkom području u aprilu i maju ove godine.

Optužnica je podignuta na Županijskom sudu u Rijeci protiv 34-godišnjeg hrvatskog državljanina i 53-godišnjeg nemačkog državljanina nakon sprovedene istrage zbog počinjenih pet kažnjivih dela iznude, isto toliko kažnjivih dela dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom i kažnjivih dela nedozvoljenog posedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih naprava i jednog dela krivotvorenja isprave, preneo je portal Index.hr.

Oni se terete da su od 16. aprila do 28. maja 2023, na području Opatije, Rijeke i Kostrene, postavljali improvizovane eksplozivne naprave u blizini objekata u vlasništvu hotelskog društva i trgovačkog društva.

Prvu napravu postavili su 17. aprila pored hotela u Opatiji i potom, koristeći internetske alate i platforme koje omogućuju anonimnost, zatražili isplatu iznosa u kripto valuti u protivvrednosti od 3.9 miliona evra, uz pretnju da će nastaviti sa postavljanjem eksplozivnih naprava i da će ih aktivirati ako im se ne ispune zahtevi.

U blizini trgovačkog centra u Rijeci 21. maja postavili su i aktivirali jednu improviziranu eksplozivnu napravu, a eksplozija je pričinila imovinsku štetu.

Potom su ponovili zahtev za isplatom, ovog puta 4.6 miliona evra u kripto valuti. Još jednu eksplozivnu napravu su postavili i aktivirali kod upravne zgrade trgovačkog društva 28. maja. Pronađene su još dve eksplozivne naprave u blizini, no njih nisu uspeli da aktiviraju, navodi ŽDO u Rijeci.

ŽDO u Rijeci u saopštenju ne navodi o kojim je preduzećima reč, ali hrvatski portal piše da su to hotelsko društvo Liburnia riviera hoteli i trgovačko društvo Plodine.

ZALUTALI METAK POGODIO ŽENU: Niko ništa nije čuo, žena odmah prevežena u bolnicu

Eksplozivne naprave postavljali su kod luksuznog hotela Ambasador u Opatiji i trgovačkih centara Plodina u Rijeci i Kostreni i kod upravne zgrade Plodina na Pećinama u Rijeci.

Obojica su zadržani u istražnom zatvoru, u kojem se nalaze od hapšenja, 29. maja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter