Izvor: tanjug
18.11.2022 u 10:58
0

POLITIKA POMIRENJA I SUŽIVOTA JEDINA BITNA ZA BUDUĆNOST! Plenković iz Vukovara: „U ovom gradu i Škabrnji tokom rata počinjeni strašni zločini“

Politika pomirenja i suživota jedina je politika bitna za budućnost, izjavio je danas u Vukovaru hrvatski premijer Andrej Plenković i dodao da su u ovom gradu i Škabrnji tokom rata počinjeni strašni zločini i da ima razumevanja za one koji su podneli žrtvu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković negirao je navode da je Rusima nuđena isporuka motora za helikoptere preko Hrvatske!

Plenković je to rekao upitan da komentariše to što su branitelji juče u Škabrnji okrenuli leđa njemu i potpredsednici vlade iz SDS S Anji Šimpragi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Dobro je da je predstavnica SDS S (Šimpraga) došla u Škabrnju i odala poštu žrtvama – rekao je Plenković.

Na pitanje da komentariše to što je delegacija SNV, predvođena predsednikom Miloradom Pupovcem, juče bila u Vukovaru i položila dva venca u Dunav, jedan za hrvatske i jedan za srpske žrtve, Plenković kaže da je bitno da predstavnici Srba u Hrvatskoj iskažu poštovanje prema žrtvi Vukovara, a to što, kako je kazao, izražavaju poštovanje i prema srpskim žrtvama mi razumemo.

Plenković nije želeo da komentariše tumačenje branitelja da je to provokacija.

Premijer je rekao da će Hrvatska nastaviti da radi na pronalasku svih nestalih u domovinskom ratu, te da je na tome njegova vlada već ostvarila značajan rezultat.

Prigovorio je Srbiji da ne sarađuje na tom planu.

– Znamo da je da bi se zaista otkrila mesta gde se nestali nalaze bitno da imamo saradnju sa onima koji znaju više nego mi, a oni su u Beogradu – rekao je Plenković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter