Izvor: TANJUG
26.04.2022 u 11:57
0

PREDLOG HDZ NAKARADAN: Izetbegović tražio otkazivanje sednice Doma naroda Parlamentarne skupštine

Predsednik SDA i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je ta stranka odlučila da ne prisustvuje današnjoj hitnoj sednici Doma naroda Parlamentarne skupštine (PS), na kojoj je trebalo da bude razmatran Predlog zakona o izmenama i dopunama Izbornog zakona, kako bi sprečila usvajanje, kako je ocenio, „nakaradnog“ zakona.

BIVŠI NATO GENERAL PREDVIĐA POBEDU UKRAJINE: Postoje brojne naznake da će u tome uspeti

Izetbegović je, nakon što je otkazana za danas najavljena sednica Doma naroda na kojoj je po hitnom postupku trebalo da budu razmotrene izmene i dopune Izbornog zakon koje je predložio predsednik HDZ-a i predsedavajući Doma naroda Dragan Čović, rekao da je od Čovića tražio da otkaže sednicu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema oceni Izetbegovića, predlog zakona je neustavan i u koliziji sa Ustavom Federacije BiH, prenosi portal Klix. Govoreći o tome zašto su mu predložene izmene i dopune neprihvatljive, naveo je i to što ih nije razmatrala Interresorna grupa za Izborni zakon pri Parlamentu BiH.

Izetbegović smatra da bi, da je zakon usvojio Dom naroda, zakomplikovalo pitanje usvajanja izmena i dopuna Izbornog zakona, koji su sutra na Zastupničkom domu, a koji se odnose na integritet izbora.

Hitna sednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH), na kojoj je trebalo da bude razmatran Predlog zakona o izmenama i dopunama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku, nije održana zbog nedostatka kvoruma, jer su delegati SDA odlučili da ne prisustvuju.

HDZ je, između ostalog, predložio da član Predsedništva BiH iz reda Hrvata bude biran među hrvatskim kandidatima, po elektorskom modelu, koji su osvojili najviše glasova u najmanje tri od pet kantona i to Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Zapadnohercegovačkom, Livanjskom i Posavskom kantonu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter