Izvor: AGENCIJE
06.02.2024 u 10:10
1

SPAJIĆ KAŽE DA MU JE OBEĆAO: Makron mi je rekao – Crna Gora prva sledeća članica EU

Premijer Crne Gore Milojko Spajić izjavio je da mu je predsednik Francuske Emanuel Makron na današnjem sastanku rekao da je Crna Gora prva naredna članica Evropske unije i ponudio ekspertsku i svaku drugu pomoć.

Spajić je za RTCG preneo da je „sastanak bio fenomenalan“ i da Podgorica ima veliku podršku Parizu.

„Govorili smo primarno o krovnom dokumentu koji bi trebalo da bude osnova strateškog partnerstva dve zemlje i Makron je prihvatio tu inicijativu“, rekao je Spajić.

ANTO NOBILO IZNEO DETALJE: Sud BiH teško prekršio pravo okrivljenog predsednika Republike Srpske

Dodao je da će Crna Gora i Francuska zajedno raditi na odbrani, a da će se ministri zdravlja sastati u Parizu da rade na delu oko projekata o zdravlju.

„Imaćemo i deo o infrastrukturi, u kontekstu razvoja autoputeva i železnica, kao i o ekologiji. Očekujemo ubrzan razvoj bilateralnih odnosa“, kazao je Spajić.

Crna Gora je dobila ozbiljan vetar u leđa od Francuske, naveo je Spajić, kog u utorak u Parizu očekuje sastanak sa francuskim privrednicima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SPAJIĆ KAŽE DA MU JE OBEĆAO: Makron mi je rekao – Crna Gora prva sledeća članica EU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter