Izvor: TANJUG
06.02.2024 u 09:57
0

ANTO NOBILO IZNEO DETALJE: Sud BiH teško prekršio pravo okrivljenog predsednika Republike Srpske

Anto Nobilo, advokat Tima odbrane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je da će postupanje sudije Suda BiH Sene Uzunović na poslednjem ročištu biti deo argumentacije odbrane za njeno izuzeće.

ŽENA IZBODENA U GRADSKOM PREVOZU U LJUBLJANI: Mladić ušao sa njom, pa je napao kod „harmonike“

„Mi ćemo u jednom momentu, ako bude potrebno, u žalbi sve to elaborirati i pokazati da je došlo do teškog kršenja prava okrivljenog“, rekao je Nobilo gostujući u emisiji RTRS „Drugi ugao“. Na jučerašnjom ročištu protiv Dodika u Sudu BiH promenjen je sudija, a da odbrana i okrivljeni o tome nisu bili obavešteni.

Pritom ona je ignorisala zahtev za njeno izuzeće i nastavila sa postupkom, što je suprotno zakonu. Nobilo to tumači da sudija Uzunović, koja se pojavila umesto Mirsada Strike, došla pripremljena da pokrene postupak i da glavni pretres počne čitanjem optužnice.

Pojašnjava da je nakon zatraženog izuzeća sudije, zakon jasan, da se mora obustaviti postupak, osim u slučaju hitnosti ili ako bi to ugrozilo postupak, što u ovom predmetu nije slučaj.

„Upravo će ovakvo postupanje sudije Uzunović biti deo argumentacije odbrane u pisanom zahtevu za njeno izuzeće“, naveo je Nobilo. On je takođe pojasnio da, ako postoji zajednička optužnica i dođe do razdvajanja postupaka, kao u slučaju Dodika i v.d. direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića, optužnica mora biti dorađena i mora da opisuje samo jednog optuženog. U Sudu BiH juče je održano ročište protivDodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznela koncept odbrane konstatujući da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Uzunović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter