Izvor: AGENCIJE
05.02.2024 u 10:12
0

SUD FEDERACIJE: Danas pretres u slučaju protiv Dodika zbog nepoštovanja Šmitovih odluka

Pred Sudom BiH za danas je zakazan pretres u predmetu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita.

Pretres će biti održan samo za Dodika, s obzirom na to da Sud BiH nije prihvatio zahtev da se predmet protiv predsednika RS ponovo spoji sa predmetom protiv vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića.

DODIK ŠMITA NAZVAO SMLATOM: Za mene BiH nije država, moramo ostati okupljeni oko RS

Lukićev advokat Miljkan Pucar rekao je ranije Srni da je iz Suda BiH stiglo samo usmeno obaveštenje da njegov branjenik ne treba da dolazi na ročište zakazano za 5. februar i da od Suda BiH očekuje pisano obaveštenje o razdvajanju postupka. Predmeti protiv Dodika i Lukića su razdvojeni na ročištu 17. januara.

Dodik je u petak izjavio da će otići u Sud BiH i da se ne boji „onih koji prete protestima protiv njega i Srpske u Sarajevu“.

Lider političkog pokreta „Vjera narod država“ i bivši pripadnik odreda „El mudžahedin“ Sanin Musa najavio je za danas okupljanje svojih pristalica ispred Suda BiH povodom nastavka suđenja Dodiku i protiv okupljanja građana koji predsedniku RS daju podršku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter