Izvor: HappyBSC
18.05.2022 u 20:24
0

TRAGEDIJA O KOJOJ JE PRIČAO CEO SVET Pre 29 godina ubijeni su Boško i Admira „sarajevski Romeo i Julija“ (VIDEO)

Prošlo je 29 godina od stradanja „sarajevskih Romea i Julije“ kako su nazvali Boška Brkića i Admiru Ismić. Oni su poginuli 18. maja 1993. godine, dok su pokušavali da pobegnu iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine.

Ovaj par različite nacionalnosti, on Srbin, a ona Bošnjakinja, ubijen je snajperskim hicem na Vrbanja mostu, a slika njihovih mrtvih tela kako zagrljeni leže obišla je svet.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Njihova zagrljena tela nedelju dana su ležala na ničijoj zemlji dok ih Vojska Repubike Srpske nije sahranila. Admira i Boško sahranjeni su u Republici Srpskoj, da bi nakon rata njihova tela bila prenesena na sarajevsko groblje „Lav“.

Za ubistvo Boška i Admire do danas niko nije odgovarao.

Tragična ljubavna priča

Boško i Admira rođeni su 1968. godine. Upoznali su se na Zimskoj olimpijadi 1984 održanoj u Sarajevu. Druženje je veoma brzo preraslo u ljubav, a nesrećni par je planirao i venčanje.

Godine 1986. od srčanog udara umro je Boškov otac. Njega potom šalju na služenje vojnog roka u Srbiju. Ipak, ni to ih nije razdvojilo. Pisali su jedno drugom svaki dan.

Ovo je jedan deo iz pisama koja su razmenjivali:

„Sarajevo noću je najlepša stvar na svetu. Možda bih mogla živeti negde drugde, ali samo ako bih bila naterana. Još je samo malo vremena preostalo do trenutka kad ćemo opet biti zajedno. Nakon toga, baš nas ništa neće moći razdvojiti…“

Kada je zbog rata Bošku život u Sarajevu postao težak, odlučili su zajedno da napuste grad. Iako je sve bilo dogovoreno, prelazak preko mosta na Vrbanji, 18. maja 1993. godine, za njih je bio koban.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter