Izvor: Srpska info
25.12.2023 u 13:58
3

„TU SE I KUPAMO I JEDEMO“: Teška životna priča Stanka i Dragane i njihovo 7 dece iz Doboja

Ukrašeni trgovi, okićeni domovi i bogata trpeza – prva su asocijacija na dolazeće praznike. Nažalost, u domu porodice Radivojević iz Trnjana kod Doboja, umesto bogate trpeze, zatekli smo trpezariju koja je spojena sa kupatilom!

Printscreen/Srbi za Srbe

U istoj prostoriji se kupamo i jedemo – reči su male Ljubisave (10) koje ostavljaju bez teksta.Iako još uvek mala, Ljubisava je svesna situacije u kojoj se nalazi njena porodica. Ispucali zidovi, propala stolarija koju krpe ćebićima, betonski pod i poljski toalet – surova je realnost za nju i još petoro mališana. Upadljivo zlatnom kosom, kao da prkose crnilu u kući!

– Savo ima 14 godina, Vaso 12, Milivoj 9, Siniša 7 i Nevenka 6. Nas petoro smo s majkom u jednom krevetu, a tata i najmlađa sekica spavaju zasebno. Zbog toga mi je najveća želja da imam svoj krevet – rekla je Ljubisava.

„SRBI SU LJUTE ZMIJE, KOJIMA TREBA ODSEĆI GLAVU“: Jezivi govor mržnje Hrvata posle Sarajevskog atentata

 Muž radi teške fizičke poslove, a ja se najviše brinem oko dece. Uspeli smo da podignemo kredit i izgradimo svinjac, pa trenutno čuvamo svinje i druge domaće životinje. Takođe, sadimo kukuruz. Deca su poslušna i vole da nam pomažu, pa uspevamo sve da postignemo – ispričala je Gordana.

Kuća u kojoj žive nije skroz njihova. Na spratu živi Stankov brat sa dvoje dece. Kako kažu, okolo su sve stariji ljudi, pa je kuća puna dece jedina nada Trnjanima da neće biti još jedno mesto u Republici Srpskoj koje će nestati usled bele kuge.

PRINTSCREEN Srbi za Srbe

– Teško je odgajati decu u ovakvim uslovima. Ipak, oni nam daju snagu da se borimo. Zlatna moja deca. Kao majci, najveća mi je želja da renoviramo kuću i da napokon imamo pravo kupatilo – poručila je Gordana.

Harmonija koja vlada među djecom pravi je pokazatelj ljubavi i sloge u ovoj porodici. Zajedno se igraju, pomažu roditeljima i idu u školu.

– Igramo se lopte, između dve vatre… Volimo i da pomažemo roditeljima. Ljubisava kuva i pere sudove, Savo je najviše oko životinja, a ja volim da cepam drva – istakao je dvanestogodišnji Vaso.

Svesni izazova s kojima se suočavaju Radivojevići, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe odlučila je da pokrene veliku akciju pomoći. Naš cilj je da ovoj vrednoj porodici renoviramo i opremimo kuću.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„TU SE I KUPAMO I JEDEMO“: Teška životna priča Stanka i Dragane i njihovo 7 dece iz Doboja”

  1. Dok se dižu raskošne crkve i džamije,pomislite samo koliki je to novac, koliko ih ima na svakom koraku? Koliko bi sa tim novcem usrećilo takvim porodicama kao što je ova?Zato narode klonite se ćorava posla.Mesto džamija i crkava pomažite sirotinji.I dokle god džamije i crkve postoje biće i mrždje mediju ljudima.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter