Izvor: tanjug
28.12.2022 u 10:52
0

UGROŽEN ZIMSKI TURIZAM U BOSNI I HERCEGOVINI: Toplo vreme odložilo sezonu skijanja, veliki gubici!

Neuobičajeno toplo vreme za ovo doba godine ostavilo je bez snega planine u BiH, stvorilo nenadoknadive gubitke i razočarane turiste.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ovo je vreme neobično za ovo doba godine. Prošle godine je bilo okovano snegom, a sada proleće. Gubici su nenadoknadivi, ali mora se trpiti i ići dalje…-kazao je Veljko Golijanin, vlasnik Ski-centra “Ravna planina”. 

Ugrožena je, navodi se, zimska sezona na svim bh. planinama, a snega ni na vidiku, Turisti otkazuju rezervacije u apartmanima. Prave zime neće biti, kažu meteorolozi, sve do sredine januara.

Ovakva situacija na planinama u BiH ne pamti se u poslednjih 20 godina. Na Jahorini je trenutno veštački sneg, a dodatni je problem što se topovi ne mogu koristiti, kao do sada, jer temperatura nije -3 Celzijusa i niža. 

Više od sedam miliona KM smo očekivali u decembru, ali evo pratimo situaciju koja nije dobra. Nije dobra ni za hotelijere, ugostitelje. Očekujemo barem tu temperaturu da mi proizvodimo sneg kada već nema padavina- kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter