Izvor:
20.05.2018 u 00:19
0

VAŽNIJA MU JE SRBIJA: Erdogan razočarao građane BiH!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razočarao je deo državljana BiH koji veruju u mit kako je BiH najvažnija zemlja Turskoj na Balkanu, kada je izjavio da je to ipak Srbija.

Erdogan je rekao i da je trgovinska razmena Turske i Srbije u prošloj godini iznosila više od milijardu dolara, kao i da je trenutni cilj povećanje na dve milijarde dolara. Kako se navodi, sve više u BiH se mogu čuti komentari kako Turska samo politički podržava BiH, dok novac direktno investira u susednu Srbiju.

Brojni državljani BiH smatraju da BiH nema nikakve direktne koristi od političke podrške Turske, odnosno da niko ne živi bolje, jer zvanična Ankara podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

U Spoljnotrgovinskoj komori BiH saopštili su da je u 2017. godini obim razmene sa Turskom iznosio blizu 1,08 milijardi konvertibilnih maraka, kao i da je u takozvanim "ostalim tržištima" ili "trećim zemljama" Turska najznačajniji spoljnotrgovinski partner BiH, a zatim Ruska Federacija.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter