Izvor:
22.06.2019 u 16:19
0

VMRO OPTUŽUJE ZAEVA ZA NESPOSOBNOST U PREGOVORIMA SA EU: Smatraju da Republika Makedonija i njeni građani zaslužuju bolje!

Najveća opoziciona stranka Severne Makedonije VMRO-DPMNE optužila je danas Vladu premijera Zorana Zaeva da već drugu godinu zaredom ne dobija datum za pregovore sa EU zbog, kako navode, svoje nesposobnosti.

– I pored toga što su promenili ime i rasprodali državne i nacionalne interese, Makedonija nije dobila datum jer aktuelna vlada ne sprovodi reforme – ističe se u saopštenju VMRO.

Oni su saopštili da dok je ta stranka vršila vlast dobili su osam puta zaredom preporuke, ali je jedini uslov bio promena imena države.

– Njihov plan 3-6-9 pretvorio se u fijasko. Istovremeno, država tone u korupciji, a sudstvo i tužilaštvo rade po nalogu premijera – poručuju oni.

Kako navode, Zaev već dve godine "laže građane" da je Severna Makedonija dobila datum, a sada ponovo manipulišu da će se to dogoditi u oktobru ili decembru bez ikakvih garancija.

– Potrebno je da Socijaldemokratski savez i (Zoran) Zaev odu. Republika Makedonija i njeni građani zaslužuju bolje – zaključuje se u partijskom saopštenju najveće makedonske opozicione političke partije.

Kada pominju plan 3-6-9, reč je o strategiji koju je makedonski premijer Zaev pokrenuo kada je došao na vlast 2017. godine, a bila je posvećena reformi pravosuđa, javne administracije i rešavanju otvorenih pitanja sa susedima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter