Izvor:
14.02.2017 u 14:49
0

ZABRINJAVAJUĆI PODACI: Ovo su NAJZAGAĐENIJI gradovi u Evropi!

Kada se izuzme Turska, u deset gradova sa najzagađenijim vazduhom u Evropi nalaze se tri grada iz Makedonije, po jedan iz BiH, Crne Gore i Bugarske i četiri iz Poljske.

Britanski list “Gardijan” je objavio podatke Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i razvrtao ih po regionima. U Evropi, ako se izuzme Turska, najzagađeniji grad je makedonsko Tetovo, slede Tuzla u BiH i makedonska prestonica Skoplje, a među prvih deset našli su se i crnogorska Pljevlja i makedonski grad Bitolj, prenosi RTS.

Navodi se da su milijarde ljudi širom sveta izložene opasnom vazduhu, ali stepen zagađenosti varira i da su najzagađeniji gradovi u Aziji i Africi.

Ako se u Evropi i Turska uzme u obzir, čak osam gradova iz te države će se naći u prvih deset.

Tanjug
Foto: Skopje Smog Alarm/Donce Ilijoski

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter