Izvor: Sputnik Srbija
27.07.2022 u 19:36
0

HAOS U BAGDADU: Demonstranti upali u zgradu parlamenta, policija ispalila suzavac (VIDEO)

Demonstranti su upali u zgradu parlamenta u iračkoj prestonici Bagdadu, javlja novinska agencija Šafak.

Aktuelni premijer Iraka Mustafa el Kazemi pozvao je demonstrante da odmah napuste zgradu parlamenta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ŠOK: Svetski ekonomski forum pozvao na ukidanje privatnog vlasništva nad automobilima u ime spasavanja sveta od klimatskih promena

Demonstranti su upali u parlament i stigli do glavne sale u kojoj se održavaju sednice poslanika. Značajan broj demonstranata nalazi se kod same zgrade.

Demonstranti su prethodno upali u takozvanu Zelenu zonu.



U posebno zaštićenoj Zelenoj zoni nalaze se vladine kancelarije i ambasade, kao i međunarodni aerodrom koji se nalazi u blizini vojnog aerodroma.

Kako navodi agencija, nekoliko demonstranata je pogođeno suzavcem koji je ispalila policija, a takođe su zadobili rane od metaka.

U Bagdadu su u sredu počele demonstracije protiv kandidature Muhameda el Sudanija za mesto premijera.

Irak već neko vreme potresa politička kriza. Posle parlamentarnih izbora održanih u oktobru 2021. godine, političke snage u zemlji nisu mogle da formiraju novu vladu. U maju je najveći blok na čelu sa uticajnim šiitskim političarem Muktadom el Sadrom izašao iz iračkog parlamenta.



*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter