Izvor: Kurir.rs
17.03.2023 u 19:05
1

TEMATIKA SE TIČE DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Borelj razgovarao sa Blinkenom pred sastanak u Ohridu!

Borelj je Blinkenu saopštio kakva su njegova očekivanja od tog sastanka i podvukao značaj napretka u dijalogu za evropske aspiracije obe strane, saopštila je pres-služba EU.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj obavestio je danas američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o razvoju situacije u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine uz podršku EU, uoči sastanka na najvišem nivou sutra u Ohridu.

VAŽAN SASTANAK U OHRIDU: Žozep Borelj sastaće se sa Vučićem i Kurtijem

Borelj je Blinkenu saopštio kakva su njegova očekivanja od tog sastanka i podvukao značaj napretka u dijalogu za evropske aspiracije obe strane, saopštila je pres-služba EU.

Zahvalio je na kontinuiranoj podršci SAD naporima EU, pogotovo Sporazumu o normalizaciji odnosa i procesu dijaloga. Borelj i Blinken su se saglasili da je ovo pravi trenutak da se naprave značajni koraci napred „u interesu evrointegracija Kosova i Srbije“.

U Ohridu će sutra biti održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Kako je najavljeni iz EU, sastanak će biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine. Na kraju sastanka predviđena je izjava Borelja za medije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “TEMATIKA SE TIČE DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Borelj razgovarao sa Blinkenom pred sastanak u Ohridu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter