Izvor: Tanjug
23.03.2024 u 07:28
0

VUČIĆ NAJAVIO RIGOROZNE MERE NA UTAKIMICI ZVEZDA-ZENIT: „Ništa ne sme da ugrozi naše goste, bićemo nemilosrdni!“

Predsednik Srbije rekao je da danas, na utakmici Crvena Zvezda - Zenit, koja je visokog rizika, "ni ptica neće moći da proleti" i da građani mogu da budu mirni. "(Danas) imamo Zvezda - Zenit i vi znate, videli ste, i to je utakmica za nas visokog rizika, zbog mnogo stvari i zbog mnogo faktora. Ja želim da kažem da ćemo mi dati ne sve od sebe, ptica neće moći da proleti da ugrozi bilo goste naše, bilo domaćine, bilo koga", rekao je predsednik.

On je naglasio da o tome treba da razmišljaju oni koji su mislili da bilo šta urade. „Bićemo nemilosrdni prema svakome ko pokuša da ugrozi bezbednost bilo kog građanina“, rekao je Vučić. Predsednik je dodao da je sit mnogih kojima smo pružili gostoprimstvo, a koji misle da su mnogo pametni, pa da treba da ugrožavaju bezbednost ove zemlje.

Dodao je da će i to biti tema u narednom periodu. Na pitanje o kome govori, rekao je – o raznima koji su, bežavši od rata, došli ovde da nam sole pamet kako treba da izgleda bezbednosna i sigurnosna situacija u Srbiji. Predsednik Srbije je, takođe, najavio da će biti predloženi novi zakoni kojima će se povećati krivične kazne za one koji budu uhvaćeni sa hladnim oružjem na bilo kom mestu, dodajući da će se uskoro takvi predlozi naći u parlamentu.

VUČIĆ POSLAO MOĆNU PORUKU: Nikada neću biti ničiji AGENT, radim samo za građane Srbije

„Želimo da obezbedimo da se naši ljudi osećaju sigurno i da pokušamo da napravimo od Beograda jedan od tri najsigurnija grada u celom svetu. Mi smo danas u prvih 10 odsto najsigurnijih gradova u svetu. Govorim o Beogradu, zato što je tu stopa kriminala veća nego što je u drugim gradovima. Samo zato sam govorio o Beogradu. Mislim i na svaki drugi grad u Srbiji“, rekao je Vučić.

On je primetio i da postoji jedna kampanja u Beogradu i Srbiji koja govori o tome koliko je Beograd tobože nebezbedan, a u stvari je, kako je rekao, jedan od najbezbednijih gradova na celom svetu. „Ali mi svakako ne smemo time da budemo zadovoljni, moramo da dodatne mere preduzimamo. Osim promptnih mera na apsolutnoj obaveštajnoj zaštiti Republike Srbije u kojima moraju da sarađuju i BIA i VOA sa podacima iz inostranstva i VBA.

Sve naše agencije moraju da budu umrežene, i MUP takođe“, rekao je Vučić. Navodeći da postoji trend da se sa lakoćom otkrivaju oni koji nose vatreno oružje, te da postoji sve veći broj napada nožem, Vučić je najavio da će biti povećane krivične kazne za one koju budu uhvaćeni sa hladnim oružjem. On je tokom emisije rekao i da je njegov sin u Moskvi, jer je išao da navija za Srbiju. „Javio mi se. Prvo mi se sat vremena na javlja. Šta ćete…“ rekao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter