Izvor:
28.10.2017 u 20:50
0

AKTIVNOSTI KOJE TROŠE NAJVIŠE KALORIJA: Zumba je među prvima!

U skoro svim dijetama preporučljivo je da se bavite nekim sportom ili fizičkom aktivnošću, ali da li zapravo znate koliko koji sport ili aktivnost troše kalorija? Činjenica je i to da čak i kada pazite na ishranu, a ne praktikujete nikakvu fizičku aktivnost, šanse su skoro nikakve da vam telo bude lepo oblikovano i čvrsto.

Većinu onih koji kreću da vežbaju i da mršave najviše interesuje koje to vežbe sagorevaju najviše kalorija. Donosimo vam odgovor na ovo pitanje.

Biciklizam

Pored toga što je veoma zabavna aktivnost u kojoj mogu učestvovati svi članovi vaše porodice vožnja bicikla je alfa i omega kardio treninga i nikako je ni bi trebali zaobići. Samo jednim satom vožnje bicikla možete sagoreti i do 1000 kalorija! Žene prosečne težine sagoreće celih 850, a muškarci čak 950 kalorija.

Plivanje

Ako ne volite da se znojite, plivanje je za vas pravo rešenje, jer sat vremena plivanja sagoreva od 720-840 kalorija. Pored toga ovo je jedan od retkih način vežbanja, koji zaista opuštaju, a gotovo da nam svi mišići rade.

Preskakanje konopca

Preskakanje konopca je mnogo više od obične dečije igre, ovo može biti vaša prava vežba za gubitak kilograma. Sat vremena preskakanja konopca muškarcima sagorijeva 850, a ženama 750 kalorija.

Trčanje

Trčanje nije dobar izbor samo zbog velikog broja kalorija koje možete potrošiti za sat vremena (više od 700 za brzi ritam, oko 450 za laganiji) već i zato što je to jedna od idealnih aktivnosti za oblikovanje i učvršćivanje čitavog tela. Ako vam je cilj da zategnete i učvrstite mišiće nogu i zadnjice, što se tiče sportskih aktivnosti, gotovo i nema boljeg izbora. Za još bolji efekat, postepeno u "jogging" rutu uvedite i blage uspone ili, ako želite učvrstiti mišiće ramena i grudnog koša, na trčanje idite s umereno popunjenim rancem na leđima.

Zumba

Zumba je apsolutni hit u vežbanju poslednjih nekoliko godina, a nakon jednog časa zumbe možete imati od 400-700 kalorija manje. Zumba je sjajna, posebno za žene, jer će vam izvajati telo mnogo lepše nego aerobik ili pilates.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Youtube Printscreen/ OneHowto

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter