Izvor:
23.01.2019 u 13:27
0

GLEDSTON BIBLIOTEKA: Poseduje 150.000 naslova i 26 soba za prenoćište!

Biblioteka čuvenog britanskog politicara iz 19. veka Vilijama Gledstona koji je u nekoliko navrata bio predsednik Parlamernta, a koju je zaveštao državi pre 130 godina, sada ima i 26 soba za prenoćište..

Mediji pišu da je ovo ispunjenje snova onih knjigofila koji bi rado proveli neko vreme okuženi literaturom, a Gledstonova biblioteka poseduje 150.000 naslova.

Biblioteka se nalazi u severnom Velsu i obezbedila je smeštaj u elegantnim sobama uz doručak, a namenjena je pre svega piscima, ali i svim drugim čitaocima i svakome koji je zaljubljen u pisanu reč.

Gledston je pre smrti zaveštao svoju biblioteku zavičaju sa željom da to bude mesto okupljanja mislilaca koji bi u tom ambijentu mogli da vode polemike ili jednostavno da se povuku u tišinu da bi na miru mogli da pišu.


Gosti mogu da provedu u tom ambijentu jednu noć ili ceo mnesec, a uprava biblioteke se postarala da gostima ponudi zanimljive programe.

Biblioteka poziva u goste već afirmisane pisce koji drže kurseve i radionice posvećene temama kao što su "umetnost pisanja kratkih priča" ili " pisanje o životinjama". Kursevi i radionice su besplatni i otvoreni za svakoga ko je gost biblioteke.

U februaru će biit organizovan prvi okrugli sto da bi gosti mogli da sede oko kamina i razgovaraju sa piscima koji su gosti biblioteke.

Autori će slušaocima da nude savete kako se traže izdavači i sve druge korisne savete za one koji žele da se bave pisanjem

Uz biblioteku je otvoren i bistro gde se služe lokalni specijaliteti u kome se pored glavnih obroka služi i klasični britanski čaj u pet sati.

Izvor: Tanjug
Foto: Gladstone's Library/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter