Izvor:
18.12.2017 u 04:34
0

ISTAŽIVANJE DOKAZALO: Evo kako i jednostavno da izlečite nesanicu!

Ljudi širom sveta zbog stresnog i užurbanog načina života pate od nesanice, a evo kako da je jednostavno i brzo izlečite.

Nedostatak sna negativno se odražava na fizičko i psihičko zdravlje, a stručnjaci ističu da na nesanicu pozitivno utiču pojedina namirnice.

Istraživanja dokazuju da osobe koje pate od nesanice pre spavanja treba da pojedu kašičicu meda.

Jedan od razloga zašto se budimo tokom noći i ne možemo da zaspimo jeste nedostatak glikogena. Tokom spavanja gubimo glikogen, a pri njegovom nedostatku jetra šalje signale mozgu u formi hormona kortizol i na taj način nas organizam drži budnim.

Med sadrži prirodne šećere koji stvaraju zalihe glikogena u jetri i tako pomažu da lakše zaspite i imate kvalitetniji san. Ako ste alčergični ili ne volite med, sličan efekat u borbi protiv nesanice imaju vitamin D i magnezuijum.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Twitter/MePinkm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter