Izvor: KURIR
21.03.2024 u 11:59
0

KAKO VEŽBATI UJUTRO AKO NISTE JUTARNJI TIP: Ovih 5 caka će vam sigurno pomoći

Jutarnji trening posebno teška kada je krevet tako udoban i znate da imate mnogo posla tog dana. Međutim, ako imate priliku da odradite trening ujutru pre svih svakodnevnih obaveza, iskoristite je jer bi vaše raspoloženje tokom dana moglo da bude bolje. Uz ovih nekoliko trikova možete olakšati ovu jutarnju rutinu.

Dosledno se pridržavajte vremena buđenja

Da biste ustali iz kreveta, a da se ne osećate tromo, pridržavajte se doslednog vremena buđenja. Ovo se odnosi na sve dane u nedelji, uključujući i one kada ćete vežbati ujutru.

– Ako se držite doslednog vremena buđenja, vaš mozak će na kraju naučiti da tada počinje vaš dan kako bi vaše telo moglo da funkcioniše – objašnjava Vilijam Kristofer Vinter, neurolog.

Pripremite sebi malu nagradu prethodne večeri

Izaberite kafu, neko drugo piće ili laganu užinu pre vežbanja koja će vam pomoći da se probudite iz sna i „namamiti” vas na jutarnji trening.

Uključite svetla čim se probudite

Na vaš cirkadijalni ritam najviše utiče svetlost, koja vašem mozgu šalje signale da je vreme da se probudite i ustanete iz kreveta. Zato odmah nakon buđenja podignite roletne ili otvorite zavese, jer je prirodno svetlo najbolje.

Profesorka neurologije sa Univerziteta u Mičigenu Anita Šelgikar kaže da se možete izložiti svetlosti i tako što ćete upaliti svetla u svom domu, posebno zimi kada je napolju još uvek mrak u ranim jutarnjim satima.

Vežbajte sa prijateljem

Jutarnje vežbesu mnogo zabavnije i lakše ako ih spojite sa druženje sa prijateljem. To je nešto čemu se možete radovati, pa pokušajte da se dogovorite sa prijateljem da idete zajedno na jutarnji trening. Na taj način možete zajedno da se pridržavate rutine i podržavate jedni druge u svojim ciljevima.

Ako niko od vaših prijatelja nije voljan da vežba tako rano, uvek možete otići na jutarnje grupne treninge.

 

JOGA POZA KOJA OLAKŠAVA PROBAVU: Pomaže kod bola u kukovima i kičmi, kome se ne savetuje

 

Olakšajte svoje jutro uz opuštajuću rutinu

To može biti ispijanje kafe dok gledate kratku omiljenu seriju ili se igrate sa svojim ljubimcem. Izaberite aktivnost koja vas opušta i započnite jutro sa njom pre nego što odete na trening. Možda ćete morati da se probudite nekoliko minuta ranije, ali ako znate da imate opuštajuću rutinu pre treninga, biće vam lakše da ustanete iz kreveta i da se držite jutarnjih vežbi.

Budite realni u očekivanjima

Ako je pomisao na jednočasovni jutarnji trening zastrašujuća, planirajte kraće treninge koji se uklapaju u vaš dnevni raspored. Čak i kratki treninzi mogu pružiti neverovatne fizičke i mentalne prednosti. I dalje ćete imati naporan trening, ali bez žrtvovanja dragocenog jutarnjeg vremena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter